Βενιζέλος: Εθνικοί στόχοι Ανάπτυξη και Απασχόληση

Ευχαριστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και κάνοντας λόγο για «εξαιρετική δουλειά» που έκανε ως υπουργός Εξωτερικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, αναφερόμενος ως αναμενόταν και στο νέο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θεωρεί στοίχημα για την νέα , δικομματική πια κυβέρνηση. «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που βγάζει τη χώρα μας

από ένα δύσκολο περιβάλλον. Θωρακίζουμε τη χώρα μας όχι μόνο σε σχέση με την ελληνική κρίση αλλά και την ευρωπαϊκή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για την ανάγκη πλήρους συντονισμού του κυβερνητικού έργου σε καθημερινή βάση, σημειώνοντας με νόημα ότι αυτό είναι κάτι που …επιτρέπει πια το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ακριβώς το ίδιο ρήμα χρησιμοποίησε για να βάλει από την πρώτη μέρα κιόλας την ‘κόκκινη γραμμή’ του σε τυχόν νέα μέτρα. Υποστήριξε δηλαδή ότι το ύψος του ελλείμματος πλέον επιτρέπει να πούμε στους θεσμικούς εταίρους ότι ο λαός δεν αντέχει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που οδηγούν στην ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα