Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισας: Η αποκάλυψη μιας απύθμενης εξαπάτησης

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΙΑΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Οι δυνάμεις που υπερθεμάτιζαν για την αναγκαιότητας της απεργίας την απαρνήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.

Το χρονικό της απύθμενης υποκρισίας και της σκηνοθετημένης «επαναστατικότητας» του ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

Από τις 10 Μάη ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

διαλαλούσε ότι θα επιστρέψουν στις εξετάσεις ,αν γίνει επιστράτευση.

Η ΟΛΜΕ την ώρα που καλούσε σε απεργία , εκλιπαρούσε ταυτόχρονα για διάλογο για να την άρει.

Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης η ΟΛΜΕ συνειδητά δεν συνεδριάζει για να κατεβάσει νέα εισήγηση που θα παίρνει υπόψη τα νέα δεδομένα.

Οι μαζικότατες συνελεύσεις έδωσαν συντριπτική απάντηση καταδίκης της επιστράτευσης ψηφίζοντας μια εισήγηση που …..αίφνης το βράδυ της Τέταρτης στη συνέλευση των πρόεδρων το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις υλοποίησης της !!

Ο συνδικαλιστικός εκφυλισμός σε όλο του το μεγαλείο .

Η Ενωτική Πρωτοβουλία προειδοποίησε στη συνέλευση εκ των πρότερων για την εξέλιξη αυτή και ψήφισε υπέρ και για έναν επιπλέον λόγο, για να αφαιρέσει τα προσχήματα από εκείνους που έστησαν αυτό το κακόγουστο θέατρο «σύγκρουσης».

Στις πρόσφατες επιστρατεύσεις ναυτεργατών και εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ σε κινητοποιήσεις που είχαν διάρκεια, μαζικότητα και αλληλεγγύη με την κήρυξη της επιστράτευσης οι εργαζόμενοι συντεταγμένα προσάρμοσαν την τακτική τους χωρίς κανείς να τους κατηγορήσει για έλλειψη αγωνιστικότητας.

Οι νεόκοποι «επαναστάτες» απέκρυψαν συνειδητά το γεγονός αυτό και αναζητούσαν σωσίβιο πότε σε κινήσεις διαλόγου και πότε σε στήριξη από την ΑΔΕΔΥ ,αποσιωπώντας και πάλι ότι αυτό θα είχε μόνον την έννοια της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης και όχι της κάλυψης.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ,εκφραστές των κομμάτων της υποτέλειας, ήθελαν να φαλκιδεύσουν και να απονευρώσουν την οργή του κλάδου .

Οι δυνάμεις που στρώνουν το χαλί για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής ήθελαν να σφετεριστούν την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών.

Σήμερα η κυβέρνηση κυνικά έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΔ που αφορά τις υποχρεωτικές μεταθέσεις με ένα κλάδο που δεμένος χειροπόδαρα δεν μπορεί να κηρύξει καμιά απεργία μέχρι την άρση της επιστράτευσης.

Η πραγματική σύγκρουση τώρα ξεκινά.

Το θέμα φυσικά και δεν αφορά τις δυο επιπλέον ώρες .

Αφορά το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση , στην εργασία , στη ζωή.

Η σύγκρουση είναι με το κεφάλαιο , την ΕΕ , την Τρόικα και την τρικομματική κυβέρνηση που επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα και την εξαθλίωση.

Σ` αυτήν τη σύγκρουση αποκαλύπτονται και οι παλιάτσοι που καμώνονται τους μονομάχους.

Λάρισα 16 -5 -2013

Tags: Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισας
Keywords
Τυχαία Θέματα