Βαφτίζουν τώρα υψηλούς τους μισθούς πείνας!

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου, μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Οι δηλώσεις του εκλαμβάνονται ως προαναγγελία νέων μισθολογικών περικοπών, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα μπει πάλι μαχαίρι -τουλάχιστον όχι πριν την άνοιξη του 2014, όταν προβλέπεται να αναθεωρηθεί λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της ανεργίας.

Οι

δηλώσεις του Γ. Μέργου έρχονται λίγο καιρό πριν τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων για περίπου 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μισθός έχει περιοριστεί από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ, μεικτά, και για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 511 ευρώ.

Μαζεύει τα ασυμμάζευτα το υπουργείο

«Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ανακοίνωσε λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Οικονομικών. Δεν αμφισβήτησε, ωστόσο, την εκτίμηση του Γ. Μέργου περί υψηλού μισθού, αναφέροντας ότι «στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat».

Keywords
Τυχαία Θέματα