Εκατό χιλιόμετρα με λιγότερο από ένα λίτρο

Καλά πληροφορημένες πηγές αποκάλυψαν ότι η VW έχει ολοκληρώσει το XL1. Το διθέσιο μοντέλο με τις πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά θα αποκαλυφθεί στις 4 Μαρτίου, μία ημέρα πριν σηκωθεί η αυλαία του Σαλονιού της Γενεύης. Θα προκαλέσει μάλιστα σεισμικές δονήσεις, αφού καταναλώνει μόνον 0,9 λίτρα ντίζελ στα 100 χλμ. και εκπέμπει μόλις 22 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Η VW πέτυχε αυτές τις εξωπραγματικά χαμηλές τιμές χρησιμοποιώντας υβριδική τεχνολογία Plug-in και ανθρακονήματα για αρκετά μέρη του αμαξώματος. Το ΧL1 παραγωγής

εφοδιάζεται με έναν δικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα και με έναν ηλεκτροκινητήρα. Χάρη σε αυτούς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 160 χλμ./ώρα. Η γερμανική μάρκα παρουσίασε το πειραματικό μοντέλο πρώτης γενιάς το 2002, η επόμενη γενιά παρουσιάστηκε το 2009 και το XL1 τρίτης γενιάς έκανε πρεμιέρα το 2011 στην Έκθεση του Κατάρ. Aπό αυτό το μοντέλο είναι και οι φωτογραφίες του άρθρου μας.

Το αφεντικό της VW, Μάρτιν Βίντερκορν, θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες για την τιμή του «Αυτοκινήτου του ενός Λίτρου». Ακούγεται πάντως ότι θα κυμαίνεται γύρω στις 50.000 ευρώ. Αιτία τα ακριβά εργαλεία, που απαιτούνται για την παραγωγή του αυτοκινήτου. Αρχικά θα παραχθούν το πολύ 100 κομμάτια στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Οσναμπρίκ της Γερμανίας, που ανήκε προηγουμένως στην Karmann. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγουν ήδη την άνοιξη στους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα