Τζιχάντ ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή της Ν.Δ. να περάσει μόνη της την τροπολογία που μεταβάλλει τη διαδικασία επιλογής ιεροδιδασκάλων για τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ναι μεν αποτέλεσε την πρώτη κίνηση του Μαξίμου να ψηφίσει χωρίς κανέναν εκ των δύο εταίρων του στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δίστασαν μετά από τις ενστάσεις των μουσουλμάνων βουλευτών τους), ωστόσο αναμένεται να είναι και ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης με την Κουμουνδούρου.

Η Ν.Δ. θα επενδύσει σε τέτοιου είδους θέματα καθώς ταιριάζουν στο ιδεολογικό της DNA,

ενισχύσουν την απήχησή της σε κοινά που έχουν απομακρυνθεί λόγω των οικονομικών μέτρων και πλέον κοιτούν προς τη Χρ. Αυγή και, ταυτοχρόνως, αποτελούν θέματα που μπορούν να χαραχθούν σαφείς διαχωριστικές γραμμές με την αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως ακριβώς συνέβη χθες με άρθρο του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τ. Κουράκη στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή. Σε αυτό, ο κ. Κουράκης εξηγεί τους λόγους (από το ΑΣΕΠ μέχρι την αυτοδιοίκηση των ζητημάτων της μειονότητας) που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την τροπολογία.

Ωστόσο, ο διευθυντής του Γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γ. Μουρούτης αντέδρασε άμεσα και μέσω διαδικτύου (και πάλι) εξαπέλυσε επίθεση στην Κουμουνδούρου, κατηγορώντας της ότι ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της Άγκυρας και του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ, το οποίο μάλιστα κάλεσε την ελληνική Βουλή να ψηφίσει άλλο νόμο που… να μην παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα