ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Φέτος το πρόγραμμα υπόσχεται μία τριήμερη (26-28/8) μουσική περιπέτεια και αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο του καλοκαιριού. Το Tinos Jazz Festival στην 4η χρονιά από τη σύστασή του αποτελεί μια εξαιρετική παρουσίαση της μουσικής τζαζ και προσελκύει φίλους και λάτρεις του είδους, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Της Χαράς Ιωάννου

Στην 4η έκδοσή του το Φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Jazz Visions» και παρουσιάζει Έλληνες και ξένους υψηλού

επιπέδου τζαζίστες, σε μια συνάντηση μουσικών με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την Τζαζ.

Η εμπειρία των προηγούμενων ετών δίνει τη δυνατότητα να οραματιζόμαστε υψηλή ποιότητα, αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν έκπληξη, βαθιές εμπειρίες, ζεστές στιγμές, μουσική που θα μείνει βαθιά μέσα μας, οράματα σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία.

Για μουσικούς, καλλιτέχνες και κοινό το Tinos Jazz Festival είναι μια μουσική περιπέτεια σε μια ιδανική για το τέλος του καλοκαιριού ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Η επιτυχία του μουσικού αυτού Φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στην Τήνο από το 2009, προέρχεται τόσο από την ποιότητα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και την ποικιλία των ειδών έκφρασης της Τζαζ.

Μέσα σε σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, το Tinos Jazz Festival έχει εξελιχθεί σε ένα φόρουμ για τη σύγχρονη Τζαζ και τη Τζαζ του μέλλοντος. Προσφέρει στους μουσικούς τη δυνατότητα να έρθουν σε δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους και σε επαφή με τους φίλους της μουσικής, στους οποίους και δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη Τζαζ σε όλες της τις εκφράσεις, να ανακαλύψουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της, να γευτούν την εμπειρία της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μουσικά είδη και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος

Παρασκευή – Κυριακή: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα