Τσίπρας: Τροϊκανό σχέδιο «για να αλλάξει χέρια η χώρα»

Ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε πως για τη χώρα, ανοίγονται δύο δρόμοι: Ο ένας είναι «ο φυσιολογικός για την κυβέρνηση δρόμος, του κατευνασμού των ισχυρών» και ο άλλος, «ο δρόμος της σύγκρουσης με όσα επιφυλάσσει η κ. Μέρκελ για τις χώρες του Νότου και που δυστυχώς προσυπογράφουν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Ο πρώτος δρόμος έχει αποδειχθεί καταστροφικός για την οικονομία. «Βεβαίως, η κυβέρνηση «κατάφερε και την παραμονή της χώρας στο ευρώ»,

λες και θα μπορούσε κάποιος να μας διώξει. Με πρόσχημα όμως τον στόχο να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ, εξαφανίσατε το ευρώ απ’ την Ελλάδα…». Σήμερα, ενώ οι πάντες αναγνωρίζουν πως η διάσωση της Ελλάδας απεδείχθη καταστροφή, η κυβέρνηση είναι η μόνη που υποστηρίζει πως η καταστροφή ήταν σωτηρία, ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το 2010, σώσατε τις γερμανικές τράπεζες και όχι τον ελληνικό λαό. Ολοένα περισσότεροι μιλούν για τον σκόπιμα εσφαλμένο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή που βύθισε τη χώρα- όλοι εκτός από τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, που ακολουθεί τυφλά την καταστροφική πεπατημένη» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

«Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν σχέδιο της τρόικας, για ολοκλήρωση του κύκλου της υποτίμησης και τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους. Αν οδηγήσετε τη στρατηγική της υποταγής μέχρι τους πλειστηριασμούς, θα βάλετε σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών και θα καταστρέψετε ολοκληρωτικά τις τράπεζες, τις ίδιες τράπεζες που έχετε ενισχύσει με λεφτά του λαού, αλλά έχετε αφήσει στα χέρια μιας ελίτ που ευθύνεται για την κρίση τους» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση προφασιστεί πως οι πλειστηριασμοί θα αφορούν μονάχα μέρος των «μπαταχτσήδων», οι τράπεζες θα αναγκαστούν να προσαρμόσουν προς τα κάτω τις αξίες, θα υποτιμηθούν τα ενέχυρα και θα εκτοξευθούν οι προβλέψεις που θα πρέπει να εγγράψουν, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας. «Οι τράπεζες θα αναγκαστούν να πουλήσουν όσο- όσο στα κοράκια, και θα σπεύσουν να βρουν άμεσα κεφάλαια για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες. Και τότε ο εφιάλτης της Κύπρου θα επιστρέψει, και ο νοών νοείτω…» προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνοι που θα αγοράσουν τα ενέχυρα, «δηλαδή το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», θα είναι σε θέση να χειραγωγούν την πολιτική ζωή και να εκβιάζουν τον λαό. «Οι πλειστηριασμοί είναι ο δούρειος ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα. Είναι η υπονόμευση και η οριστική κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η διενέργειά τους, όσο και οι ομαδικές απολύσεις, αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ «κόκκινες γραμμές»: «Κλείστε κάθε ανοικτό παράθυρο για τους πλειστηριασμούς! Έχουμε καταθέσει τροπολογία για να απαγορευτεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στα funds, στα κοράκια, και σας καλούμε να την ψηφίσετε!» είπε απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύθηκε για υπαγωγή των τραπεζών σε δημόσιο έλεγχο και αλλαγή των διοικήσεών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπόσχεται άκοπη επιστροφή στο παρελθόν, όπως τον κατηγορούν, αλλά «θα παλέψει με συνέπεια και εντιμότητα: Θα καταργήσουμε τα Μνημόνια και θα διαπραγματευτούμε μία βιώσιμη λύση για το χρέος σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Άλλωστε, η συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στη εφημερίδα Liberation και οι δηλώσεις του πως δεν είναι βιώσιμο το χρέος στο 170% του ΑΕΠ, «συνιστά έμμεση παραδοχή πως το success story είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες…» σχολίασε.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εγγράψει και το γερμανικό κατοχικό δάνειο στον Προϋπολογισμό, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Από κει και πέρα, ο κ. Τσίπρας επισκόπησε το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του κόμματός του, βασιζόμενο σε τρεις πυλώνες: Στη σταθεροποίηση της οικονομίας «με κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα» (με πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, των παράνομων ενδοομιλικών συναλλαγών, φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, έλεγχο των καταθέσεων εξωτερικού και των off shore εταιρειών), αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με πρόγραμμα που έχει ήδη επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ («νέα σεισάχθεια», κούρεμα στεγαστικών δανείων, προστασία πρώτης κατοικίας, διασφάλιση τροφής και στέγης για όλους, 300 κιλοβατώρες ρεύμα τον μήνα δωρεάν για τις μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με δύο ανέργους κ.ά.), ανοικοδόμηση της παραγωγικής βάσης με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, αξιοποίηση της μη καλλιεργήσιμης δημόσιας γης από συνεταιρισμούς ανέργων.

«Χωρίς εθνική βιομηχανία δεν μπορεί να νοηθεί ελληνική οικονομία. Αυτό σημαίνει χαμηλό ενεργειακό κόστος με ρήτρα απασχόλησης και φορολογία στα κέρδη και όχι την παραγωγή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα