Το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει, όταν ανέβει η χώρα

Ο κ.Βενιζέλος εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές σε μεγάλα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, το μισθολόγιο του δημοσίου κ.α. «Οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την Ελλάδα. Συνεπώς η εικόνα ότι υπάρχει πάλι εκκρεμότητα

με την τρόικα μας αδικεί. Οι ηγέτες των κυβερνήσεων και το ΔΝΤ αναγνωρίζουν την πραγματική εικόνα και θα έχουμε γρήγορα λήξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μικρομεσαίου νοικοκυριού δεν κινδυνεύει, ενώ άφησε αιχμές για μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματικών δανείων που χρησιμοποιούν το νόμο, για να μην πληρώνουν τις οφειλές τους.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, σημείωσε ότι η διαδικασία επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας του θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, όταν και επισημοποιούνται τα στατιστικά στοιχεία.

Δεν έδειξε να προβληματίζεται για τη δημοσκοπική φθορά του ΠΑΣΟΚ, προβλέποντας την ανάκαμψη του κόμματος, όταν ανακάμψει η χώρα, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ερωτηθείς για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στις ζυμώσεις για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς, δεν επιβεβαίωσε ούτε απέρριψε κοινή πορεία με την «κίνηση των 58».

Τέλος, αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βενιζέλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, προσάπτοντάς του συκοφαντίες. Πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «αφορά πρωτίστως άλλα πρόσωπα και όχι εμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα