Τσίπρας καλεί Κουβέλη, Κουτσούμπα, Καμμένο και... ανεξάρτητους

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η «απειλή» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα στελέχη του πως «φέτος δεν υπάρχει καιρός για μπάνια» θα γίνει... πραγματικότητα. Όπως αποφάσισε χθες η Πολιτική Γραμματεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε ρυθμούς... προεκλογικούς, με περιοδείες, εκδηλώσεις, αλλά και μία πολιτική εκστρατεία που θα παραπέμπει σε «Ανένδοτο αγώνα» κατά της κυβέρνησης.

Αρχή με τη «μικρή ΔΕΗ»

Πέραν,

όμως, της έντονης πολιτικής δραστηριότητας που θα επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι με αιχμή τον στόχο για ανατροπή της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει και τις προσπάθειες για συγκρότηση ενός αντικυβερνητικού μετώπου εντός της Βουλής, με στόχο να μπλοκάρει την προεδρική εκλογή.

Η αρχή θα γίνει αύριο, με ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για την «μικρή ΔΕΗ» και κατά της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας. Όπως αποφάσισε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, από το γραφείο του προέδρου του κόμματος θα αποσταλούν σήμερα προσκλήσεις στους αρχηγούς όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, αλλά και σε ανεξάρτητους βουλευτές που κρατούν αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προσκαλέσει στην ημερίδα του κόμματός του τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τις ηγεσίες των Οικολόγων Πρασίνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παράλληλα, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, οι προσκλήσεις Τσίπρα θα απευθυνθούν μεμονωμένα και σε ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και σε πολιτικές κινήσεις που φλερτάρουν με τη συνεργασία τους με την Κουμουνδούρου.

Θεωρείται δεδομένη η εκπροσώπηση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λούκας Κατσέλη -ακόμη και με την παρουσία της ίδιας της πρώην υπουργού- αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη. Επίσης, κατά πληροφορίες, στην ονοματολογία των... προσκλήσεων έχουν πέσει τα ονόματα της ανεξάρτητης βουλευτού Θοδώρας Τζάκρη, αλλά και του Μάρκου Μπόλαρη. Επίσης, η Κουμουνδούρου αναμένεται να καλέσει και αυτοδιοικητικούς οι οποίοι εμπλέκονται με την υπόθεση της ΔΕΗ, όπως τον νυν, αλλά και τον επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή τους κκ. Δακή και Καρυπίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα