ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ»

22:15 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ευθεία απάντηση στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να… κλέψει την 3η Σεπτέμβρη επιφύλαξε από τη Νίκαια ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη δεν ανήκει κληρονομικά σε κανέναν παρά μόνο στον ελληνικό λαό».


Του

Γιώργου Μελιγγώνη

«Η διακήρυξη των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου, δεν έχει κληρονόμους και δικαιούχους. Δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία από κληρονομιά οποιουδήποτε. Είναι κτήμα του ελληνικού λαού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚογενούς Νέου Αγωνιστή στη Νίκαια.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι δεν επιχειρεί να οικειοποιηθεί μια διακήρυξη αρχών που δεν ήταν διακήρυξη της Αριστεράς, αλλά κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εγκατέλειψε την διακήρυξή του «ως λάφυρο στην τρόικα των δανειστών».

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας υπονόησε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ… ξηλώνει από μόνο του τον παλιό εαυτό του, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στοχοποιεί και μεθοδικά «ξηλώνει» μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού στη δεκαετία του ’80». «Είναι πιο φανερό κι από τον ήλιο. Ότι η μνημονιακή αφήγηση του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέεται από την 3η του Σεπτέμβρη. Ορόσημο του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι η 23η Απριλίου του 2010. Είναι εκείνη η αποφράδα μέρα. Που από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την παράδοση του λαού και του τόπου στο ΔΝΤ και τους δανειστές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα