Τσίπρας: «Δημοψήφισμα για τη ζωή» οι ευρωεκλογές

«Είναι απόφαση, είναι πείσμα, είναι το τέλος του φόβου. Είναι Ελπίδα», πρόσθεσε σημειώνοντας πως «η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα. Και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε. Που δε χάνουν ευκαιρία, ακόμα και λίγες ώρες πριν τη κάλπη να στήνουν σε συνεννόηση με τον εκλεκτό τους κο Σαμαρά,

παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στο ανακτοβούλιο των Καννών με ένα νεύμα και ένα τηλεφώνημα, Σαμαράς και Βενιζέλος. αποστάτησαν από όσα έλεγαν, όσα υπόσχονταν, όσα διακήρυσσαν. Αποστάτησαν από την ευθύνη τους να διαφυλάξουν τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την αξιοπρέπεια της χώρας. Αποστάτησαν από τις επιταγές του συντάγματος και συνωμότησαν για να στηρίξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που απαιτούσε η κυρία Μέρκελ. Και έλαβαν ως αμοιβή της αποστασίας τους θέσεις εξουσίας. Υπό τις ευλογίες του Βερολίνου και της γερμανικής Ευρώπης. Αυτή είναι η αλήθεια που αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε όλες τις ανατριχιαστικές της λεπτομέρειες. Και η αποστασία τους είναι στίγμα από το οποίο δεν μπορούν να απαλλαγούν, όσο κι αν επικαλούνται την ανωτέρα βία και τη σωτηρία της πατρίδας».

Σημείωσε επίσης πως «δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Δεν μας αξίζει ο ολοκληρωτισμός της υποταγής στο Βερολίνο και στα μνημόνια. Δεν μας αξίζει το καθεστώς του φόβου, του ζόφου, της ανεργίας, της αγριότητας και της καταστροφής. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, της τραπεζοκρατίας, της εκφυλισμένης ελίτ που ελέγχει την οικονομία και την εξουσία χρόνια τώρα. Δεν μας αξίζει να μας κυβερνούν οι γνωστές οικογένειες της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας και να αποφασίζουν για μας πριν από μας. Δεν μας αξίζει να αποφασίζουν οι χορτάτοι πόσο θα πεινάσουν τα παιδιά μας».

Ζήτησε «να τελειώνουμε την Κυριακή με όλη αυτή τη λάσπη που το κύμα της μεταπολίτευσης κουβάλησε ως τις μέρες μας. Να γκρεμίσουμε τα τείχη που έχτισαν και χτίζουν γύρω από τις ζωές μας».

Χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ως «αποφασιστική αναμέτρηση», «δημοψήφισμα για τη ζωή» και «ιστορική ευκαιρία. Που ο ελληνικός λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη».

Επιτέθηκε στην ηγεσία του ΚΚΕ λέγοντας μεταξύ άλλων πως εμείς «βάζουμε το συμφέρον του λαού και την ενότητα της αριστεράς, πάνω από κομματικούς υπολογισμούς και εμφύλιες ρητορείες».

Επιτέθηκε στη «ΝΔ του Σαμαρά» αναφέροντας πως «έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού. Και θύμωσε που τολμήσαμε να απευθυνθούμε στον απλό ψηφοφόρο. Για να τον καλέσουμε να εγκαταλείψει το δρόμο της μαύρης τρομοκρατίας και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας».

Είπε τέλος πως «εγώ θα θυμηθώ αντί για απάντηση σε όλους αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση απώλειας ψυχραιμίας, μια φράση που άρεσε και την έλεγε συχνά ο αείμνηστος ο Χαρίλαος, που χθες συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατό του. "Η εκκλησιά να ‘ναι ορθόδοξη και όποιος θέλει ας ανάβει κερί"».

Keywords
Τυχαία Θέματα