Τροπολογία για διακοπή λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών

14:45 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Δεκτή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τροπολογία του Απόστολου Κακλαμάνη με την οποία ορίζεται ότι σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ρ/φ σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο

της.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στο ΕΣΡ από το ήμισυ των εργαζομένων χορηγείται σε αυτούς η άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ. Την τροπολογία είχαν δηλώσει ότι στηρίζουν ΔΗΜΑΡ (Δ. Αναγνωστάκης), ΣΥΡΙΖΑ (Π. Λαφαζάνης) και ΝΔ (Σ. Βούλτεψη).

Επαναλειτουργεί ο 902

Εν τω μεταξύ, την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού 902 TV ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται σήμερα στο Ριζοσπάστη, η διεύθυνση του σταθμού υποστηρίζει πως ««τις τελευταίες ημέρες ξεδιπλώνεται μια πολύμορφη επιχείρηση, με στόχο την αφαίρεση της άδειας της τηλεόρασης του “902″, με πρόσχημα την αναστολή της εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος». Προσθέτει ότι «είναι μια επιχείρηση ολοφάνερα και προκλητικά επιλεκτική, αφού σε καμία ανάλογη περίπτωση μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν παρόμοιες συνέπειες» και τονίζει: «Η τηλεόραση του “902″ έχει κερδίσει στην πράξη την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και θα την υπερασπισθεί με κάθε τρόπο και για το σκοπό αυτό ξεκινά και πάλι την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα