Τρία ερωτήματα για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του Αλβανού κρατούμενου

Η πολυεπίπεδη έρευνα, σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ύστερα από την εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και την παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος.

Στο κάδρο των ερευνών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέστη την κακοποίηση ο κρατούμενος, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε κελί των φυλακών Νιγρίτας

Σερρών που μετήχθη για λόγους ασφαλείας, έχουν μπει πλέον όλοι οι σταθμοί που πέρασε από την ημέρα που ο ίδιος αφαίρεσε τη ζωή του Γιώργου Τσιρώνη.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα, εν αναμονή των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, «μιλούν» για κακοποίηση του κρατούμενου. Σωφρονιστικοί και αστυνομικοί αρνούνται ότι κακοποίησαν και πολύ περισσότερο ότι βασάνισαν τον κρατούμενο, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα στοιχεία, σαν κομμάτια του ίδιου παζλ, έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά ενδείξεων. Οι δικαστές που οδηγήθηκε ο κρατούμενος για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του και την απαγγελία κατηγορίας για την ανθρωποκτονία σε βάρος του υπαλλήλου των φυλακών του Μαλανδρίνου δεν είδαν, όπως λέγεται, κανένα έγκαυμα στο χέρι του. Αν ε υπήρχε κάποιο τέτοιο σημάδι, δεν θα μπορούσαν να μην το είχαν προσέξει, τόσες φορές που μπήκαν και βγήκαν οι χειροπέδες στα χέρια του, έλεγε χαρακτηριστικά ένας δικαστικός λειτουργός.

Από την άλλη πλευρά πάλι οι αστυνομικοί που τον παρέλαβαν στο τμήμα της Ιτέας - δεύτερος σταθμός του κρατούμενου - έχουν συντάξει έκθεση, όπως είχαν υποχρέωση στην οποία ανέφεραν το πρήξιμο στο μάτι, αλλά δεν υπήρχε καμία αναφορά και πάλι σε έγκαυμα.

Πότε έγινε το έγκαυμα στον κρατούμενο και με ποιό μέσο; Πότε υπέστη το σοβαρό κάταγμα στο στέρνο; Ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα; Ερωτήματα που μένει να απαντηθούν μέχρι το τέλος της έρευνας, ιδιαίτερα μετά της τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες σε διαφορετικό χρόνο υπέστη το κάταγμα και σε διαφορετικό χρόνο το έγκαυμα. Όσο για τον τόπο και το δράστη ή τους δράστες, αυτό παραμένει ακόμα σκοτεινό σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα