Καθαρή νίκη Ερντογάν δίνει το Ανατολού, αμφισβητεί τα αποτελέσματα η αντιπολίτευση

07:37 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Καθαρή είναι η νίκη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου αν και η αντιπολίτευση αμφισβητεί τα επίσημα αποτελέσματα που δίνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Πάντως ακόμη και με βάση τα αποτελέσματα που δίνει το πρακτορείο Τζιχάν το οποίο πρόσκειται στον κίνημα Γκιουλέν το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν κερδίζει με μεγάλη διαφορά.
Σύμφωνα με το Ανατολού, με καταμετρημένο το 71% των ψήφων το

ΑΚΡ λαμβάνει 46,72%, το CHP 28,37%, το ΜΗΡ 14,43% και το BDP 2,80%.
Από την άλλη σύμφωνα με το πρακτορείο Τζιχάν με καταμετρημένο το 91,18% το AKP λαμβάνει 43,20%, το CHP 26,24%, το MHP 17,67% και το BDP 4,50%.
Η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είναι στην Άγκυρα καθώς φαίνεται ότι το κυβερνών κόμμα ενδεχομένως να χάσει τον δήμο αυτό για πρώτη φορά. Οι δύο υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων, του ΑΚΡ Μελίχ Γκιοκσέκ και του CHP Μανσούρ Γιαβάς, βρίσκονται στήθος με στήθος.

Με καταμετρημένο το 97.59% οι δύο υποψήφιοι έχουν μόλις 13 χιλιάδες ψήφους διαφορά. “Η εποχή του Γκιοκσέκ έχει τελειώσει”, δήλωσε ο Μανσούρ Γιαβάς εκφράζοντας βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Πάντως στην Άγκυρα υπάρχει αμφισβήτηση του αποτελέσματος σε πολλές κάλπες γι αυτό και παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχει ένταση και κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων.
Κρίσιμη είναι και η εκλογική αναμέτρηση στον δήμο Αττάλειας τον οποίο δεν αποκλείεται το CHP να χάσει για πρώτη φορά. Οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων είναι και σε αυτό τον δήμο στήθος με στήθος. Το ΑΚΡ λαμβάνει 36,12% και το CHP 35,58%.
Στην Κωνσταντινούπολη νικητής είναι ο υποψήφιος του ΑΚΡ Καντίρ Τόπμπας ο οποίος μέχρι τις πρωινές ώρες λάμβανε 47,8% έναντι του υποψηφίου του CHP Μουσταφά Σαρίγκουλ ο οποίος λάμβανε 40,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα