Τρέχουν να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε στους υπουργούς του ότι πρέπει να επισπεύσουν τις ενέργειές τους, ώστε να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως, αρχές Σεπτεμβρίους και να μην επαναληφθούν φαινόμενα, να τρέχουν την τελευταία

στιγμή.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει τις κόκκινες κάρτες από την Τρόικα. Ζήτησε να τηρήσουν πλήρως τα χρονοδιαγράμματα, να εφαρμόσουν πλήρως όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να μην υπάρξει καμία δυσάρεστη έκπληξη από μέρους των ελεγκτών – δανειστών.

Ειδικά για τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα δεν συζητήθηκε καθώς ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι η απελευθέρωση «καίει», είπε πως πρέπει να μελετήσει ο ίδιος το θέμα, να ενημερωθεί και να το εξετάσει με την πρέπουσα προσοχή.

Στουρνάρας: Χρειάζεται συντονισμός με όλα τα υπουργεία

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχοντας μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο, διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Όλα τα υπουργεία έχουν υποχρεώσεις, χρειάζεται συντονισμός, και αυτό κάναμε σήμερα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο, ενώ είχε και κατ’ ιδίαν συνεργασία με τον Α. Σαμαρά. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στα υπουργεία και σε ερώτηση αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα απάντησε «νομίζω πως ναι».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα τεθεί στο Eurogroup θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκκρεμότητες περί την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός. Αφενός να δώσει όσο πιο πολλές αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Και αφετέρου να δημιουργεί προϋποθέσεις και να προχωρεί στα ζητήματα της ανάπτυξης.».

Keywords
Τυχαία Θέματα