Τρέχει για να προφτάσει το Μαξίμου

Το ισχυρότερο επιχείρημα όσων απορρίπτουν τα σενάρια ενός άμεσου ανασχηματισμού δεν είναι άλλο από το βαρύ κυβερνητικό πρόγραμμα καθώς στο διάστημα των δύο επομένων μηνών θα πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε σειρά ανοικτών θεμάτων.

Οι συσκέψεις σε υπηρεσιακό αλλά και ανώτερο επίπεδο είναι συνεχείς καθώς στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής των όρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα τις προηγούμενες ημέρες. Υπουργείο Οικονομικών (χαράτσι, ρυθμίσεις οφειλών), Διοικητικής Μεταρρύθμισης

(κινητικότητα, απολύσεις υπαλλήλων), ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης εμπλέκονται στα νομοθετικά κείμενα που θα πρέπει να κατατεθούν και ψηφισθούν από τη Βουλή μέχρι τις 13 Μαΐου και τη συνεδρίαση του Eurogroup, εκτός κι αν η κυβέρνηση καταφύγει εκ νέου στην τακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Το Δημόσιο παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι καθώς η κυβέρνηση οφείλει, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, να δείξει αποτελέσματα άμεσα, δηλαδή οι αποχωρήσεις να ξεκινήσουν το ταχύτερο και εντός του θέρους να υπάρχει, ήδη, μία μεγάλη μάζα εργαζομένων που θα έχουν τεθεί εκτός Δημοσίου. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης είχε ήδη μία πρώτη συνάντηση με τον, συντονιστή του σχεδίου, υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και σήμερα αναμένονται και νέες διαβουλεύσεις ενώ πιθανολογείται η συγκρότηση ομάδας έργου που θα παρακολουθεί τους ρυθμούς εξέλιξης του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα