Ποιοι μένουν εκτός της ρύθμισης χρεών

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2013 (που δημιουργήθηκαν το 2013) μπορούν να υπαχθούν στη έκτακτη ρύθμιση των 48 δόσεων επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα .

Επίσης όσοι χάσουν έστω και μία δόση είτε της έκτακτης είτε της πάγιας ρύθμισης δεν θα μπορούν στο μέλλον να υπαχθούν στη μόνιμη ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να υπαχθεί φυσικό πρόσωπο η επιχείρηση στη έκτακτη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία τις εφορίες και τα τελωνεία θα πρέπει να μην έχει χρέη το 2013.

Δηλαδή στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση χρωστά

στο ΙΚΑ τις τρέχουσες υποχρεώσεις του 2013 θα πρέπει πρώτα να τις εξοφλήσει και εκ των υστέρων να υπαχθεί στη ρύθμιση των 48 δόσεων.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσει πιθανόν να κάνει χρήση της πάγιας ρύθμισης να εξοφλήσει τις οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2013 σε δόσεις και μετά να υπαχθεί στην έκτακτη ρύθμιση για τα χρέη των προηγούμενων ετών. Για παράδειγμα μία επιχείρηση με χρέη 3.000 ευρώ το 2013 μπορεί να πληρώσει είτε εφάπαξ είτε σε 12 δόσεις τις οφειλές του 2013. Εφόσον τα πληρώσει σε 10 δόσεις και μετά κάνει αίτηση για την υπαγωγή της στην έκτακτη θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε 38 δόσεις τα χρέη των προηγούμενων ετών.

Οι οφειλέτες του δημοσίου ή των ασφαλιστικών ταμείων εφόσον χάσουν μία δόση των ρυθμίσεων δεν θα μπορέσουν να υπαχθούν στο μέλλον στην πάγια ρύθμιση. Οι δόσεις της πάγια ρύθμισης θα είναι 12, ωστόσο θα μπορούν να φθάνουν τις 24 δόσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις (φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα εφορίας).

Keywords
Τυχαία Θέματα