ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΩΝ ΣΤΑΡ

Με την αρχή πως όταν οι άνθρωποι έχουν ταλέντο δεν περιορίζονται μόνο σε ένα πράγμα, παρατηρούμε με ενδιαφέρον τις λογοτεχνικές απόπειρες πολλών αστέρων τηλεοπτικής showbiz που έχουν συμβόλαιο με την επιτυχία.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο παρελθόν με παιδικά παραμύθια, ο Γρήγορης Αρναούτογλου, η Αννίτα Πάνια, η Μιμή Ντενίση, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Σταμάτης Γονίδης με τον ανατρεπτικό και σουρεαλιστικό Λαγό του, αλλά και πάρα πολλοί δημοσιογράφοι όπως η πολύτιμη Μαλβίνα, ο αξεπέραστος Φρέντυ Γερμανός, η

Ρεζάν και η Άννα Παναγιωταρέα έχουν καταπιαστεί με την λογοτεχνική μυθοπλασία, κεντρώνοντας τις εμπειρίες τους στις λέξεις. Τώρα τι;

Δυο παραμύθια της παρουσιάζει τον Σεπτέμβρη η Ρούλα Κορομηλά, από τις εκδόσεις «Μίνωας», με την πολύχρονη παρουσία στην παιδική λογοτεχνία. Το ένα αφορά στις περιπέτειες ενός άτακτου αλλά γλυκού και τρυφερού μικρού σύννεφου, που ονομάζεται Νέφης Συννέφης και που όσο κι αν τα μεγάλα σύννεφα θέλουν να το κάνουν βίαιο και ισχυρό εκείνο επιμένει στην γαλήνη του. Το άλλο είναι μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε ένα ευαίσθητο και ευγενικό ελάφι και ένα σκληρό και θυμωμένο αγριολούλουδο που δεν ήξερε να αγαπά.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα πάλι της Αγγελικής Νικολούλη, «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου», που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, έχει τραβήξει την προσοχή ενός διευρυμένου αναγνωστικού κοινού. Ακόμη και η παρουσίαση του αποτέλεσε ένα γεγονός, όχι κοσμικό, αλλά σίγουρα δημοσιογραφικό. Άλλωστε παρουσίασε το μυθιστόρημα ο καλός φίλος της Αγγελικής, Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Κρίστη Τσολακάκη, που τον Αύγουστο θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί -την πρώτη κόρη για τον δημοσιογράφο. Στην παρουσίαση του βιβλίου εκτός από την έγκυο, επίσης Μαριέττα Χρουσαλά, βρέθηκαν οι Σταματίνα Τσιμτσιλή, Θέμη Σοφός, Ράνια Θρασκιά με τον σύζυγό της και οδοντίατρο Ανδρέα Φωτόπουλο, Αννίτα Πάνια, Χριστίνα Λαμπίρη με τον σύζυγό της Θανάση Αδαμόπουλο.

Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο όμως από την εμπειρία 20 χρόνων στην πρώτη γραμμή της τηλεόρασης, παρουσιάζει το Σεπτέμβρη η δημοσιογράφος και στέλεχος διευθυντικό τηλεοπτικών σταθμών, Ζίνα Κουτσελίνη. Πλοκή γρήγορη, χαρακτήρες που ακουμπούν σε πρόσωπα οικεία όσο η εικόνα τους, διασημότητα που διαρκεί όσο μια σεζόν και η επιτυχία αλλά και η ματαιότητα της. Το βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και άυπνα, θα κυκλοφορήσει επίσης το Σεπτέμβρη από τις εκδόσεις «Λιβάνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα