Το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 1994 διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από τις 17 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου. Ήταν το πρώτο που έγινε σε χώρα εκτός Ευρώπης και Νότιας Αμερικής. Παρόλο που το ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή δεν ήταν δημοφιλές στις Η.Π.Α. ο μέσος όρος των θεατών ήταν 69.000 ένα ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το τουρνουά η Βραζιλία έγινε η 1η Εθνική που κατάκτησε το τρόπαιο 4η φορά μετά την νίκη της στο τελικό με την Εθνική Ιταλίας, με 3-2 στα πέναλτι (σκορ αγώνα 0-0).

Επίσης ήταν και ο πρώτος

τελικός στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, όπου μία ομάδα κέρδισε το τρόπαιο στα πέναλτι και μάλιστα χωρίς να έχει σκοράρει στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Σε εκείνο το παιχνίδι αστόχησε από την άσπρη βούλα ο σπεσιαλίστας των Ιταλών και μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Πρωτάρες στη διοργάνωση ήταν 3 εθνικές ομάδες η Ελλάδα, η Νιγηρία (έπεσαν και στον ίδιο όμιλο) και η Σαουδική Αραβία. Επίσης για πρώτη φορά στην διοργάνωση συμμετείχαν η Ρωσία σαν ανεξάρτητο κράτος μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως και η ενωμένη Γερμανία. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης ήταν το γεγονός ότι καμία εθνική ομάδα από την Μ. Βρετανία δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση.

H Ελλάδα μετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με την Αργεντινή, τη Βουλγαρία και τη Νιγηρία. Η εμφανίσεις της Εθνικής μας ήταν απογοητευτικές καθώς ηττήθηκε και στα τρία παιχνίδια και μάλιστα δέχτηκε 10 γκολ χωρίς να πετύχει ούτε ένα.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της ήταν:

Αργεντινή – Ελλάδα 4-0

Ελλάδα-Βουλγαρία 0-4

Ελλάδα- Νιγηρία 0-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα