Το πρόγραμμα της ΕΡΤ ζωντανά στο matrix24.gr

15:38 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Εν τω μεταξύ ο πιθανός μελλοντικός εργοδότης τους είναι πλέον η ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) η οποία εμφανίστηκε στους δέκτες από την πλατφόρμα της Digea.

Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιόφωνο σταμάτησαν ξαφνικά να εκπέμπουν το βράδυ της Τρίτης 11 του Ιουνίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί

οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο internet (από τον πάροχο ΟΤΕ, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης). Ωστόσο, η διαδικτυακή μετάδοση γίνεται μέσω ενός βαν της EBU που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU ώστε να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η εμφάνιση της ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) από την Digea με νέα γραφικά έφερε απαξιωτικά σχόλια και αρνητικές αντιδράσεις. Από την πλατφόρμα της Digea άρχισαν να αναμεταδίδονται ξανά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ, τα οποία είχαν «κοπεί» μαζί με το σήμα της ΕΡΤ.

Προκηρύξεις θέσεων για τη Δημόσια Τηλεόραση

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.411 θέσεις για τη λειτουργία του μεταβατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για τις πρώτες 589 θέσεις της ΔΤ με τους υποψήφιους να ξεπερνούν πλέον τις 3.000.

Και στη νέα διαδικασία προβλέπεται προθεσμία 10 ημερών για την υποβολή αιτήσεων, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά, στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr).



Keywords
Τυχαία Θέματα