Κασιδιάρης: Ψευτοεθνάρχης και προδότης ο Καραμανλής (βίντεο)

Άλλη μια πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή και τον εκπρόσωπό της Ηλία Κασιδιάρη, που άνοιξε το θέμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αποκαλώντας «ψευτο-εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αρχικά, ο κ. Κασιδιάρης

διαμαρτυρήθηκε ότι έχει αιτηθεί 3 φορές να ενημερωθεί «για τις μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην εξεταστική για τον φάκελο της Κύπρου», προσθέτοντας: «Ζήτησα πρόσβαση στα αρχεία για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Δεν υφίσταται κόπωση των βουλευτών, δεν σκάβουν άλλωστε η αμοιβή που λαμβάνει ο βουλευτής θα έπρεπε να δουλεύουν 30 ημέρες τον μήνα για, 24 ώρες την ημέρα».

Στο αίτημα βουλευτών προς τον κ. Δραγασάκη να επαναφέρει τον βουλευτή στο συζητούμενο θέμα, ο προεδρεύων του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν τον διέκοψα γιατί ο λαός γνωρίζει ποιοι έκαναν την προδοσία στην Κύπρο».

Η τοποθέτηση Κασιδιάρη προκάλεσε και την αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, η οποία ανέφερε: «Λαός που δε γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Την καταστροφή της Κύπρου την έκανε η χούντα».

Εν συνεχεία, ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε «ψευτο - εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας τη φράση του «η Κύπρος κείται μακράν» και αύξησε τους τόνους της αντιπαράθεσης λέγοντας:

«Με την έλευσή του εδώ (σ. σ. του Καραμνανλή) κατελήφθη και το 40% της Κύπρου ενώ όταν παρέλαβε ήταν υπό κατοχή μόνο το 35%. Αυτό συνιστά εθνική προδοσία και πρέπει να ανοίξει ο φάκελος για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες».

Ο κ. Δραγασάκης προσπαθώντας να επαναφέρει στην τάξη τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, είπε: «Από ό, τι φαίνεται ήρθατε για να προκαλέσετε. Δεν θα υποκύψω στις προκλήσεις σας. Το κοινοβούλιο δεν θα υπηρετήσει τα δικά σας σχέδια, που θέλετε να το αποπροσανατολίσετε από τα μεγάλα του προβλήματα. Είστε το μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής όψης του συστήματος».

Από την πλευρά της, η κα Βούλτεψη χαρακτήρισε την φράση του Κων. Καραμανλή «ειρωνική», με τον Ηλία Κασιδιάρη να φωνάζει από τα έδρανα της ΧΑ: «Είστε άσχετη και ανιστόρητη».

Keywords
Τυχαία Θέματα