«Το πιο σύντομο ανέκδοτο ότι εκλογές θα γίνουν το 2016» (Βίντεο)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο» τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι, οι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και με αυτούς που, όπως τόνισε, «έκαναν λάθος», αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα

οι ευρωεκλογές θα λειτουργήσουν ως δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της μνημονιακής πολιτικής, εκτιμώντας πως για το λόγο αυτό η τρόικα επιδιώκει να περάσει όσα περισσότερα μπορεί πριν από την μεγάλη ανατροπή.

Στόχος μας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά.

«Όσο πιο μεγάλη η πλειοψηφία μας, τόσο πιο δυνατός ο λαός» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι συμμαχίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννηση.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το κόμμα του προ ημερών, ενώ υποστήριξε ότι έφερε αποτελέσματα και ότι, πιο συγκεκριμένα, «αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνησης». Επίσης σημείωσε ότι με την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ έφθειρε την κυβέρνηση και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική» τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγόρησε για «απαξιωση των πολιτικών αντιπάλων του», αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που είχε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έμεινε στην ευρ εξαιτίας των προσπαθειών του πρωθυπουργού, αντίθετα υποστήριξε ότι ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ ήταν ότι η αποχώρηση μιας χώρας από την ένωση θα είχε δυσβάσταχτο κόστος για τη Γερμανία.

Κατά τα άλλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι, «βασική μας δέσμευση είναι να ξανανοίξει η ΕΡΤ», χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα τη ΔΤ».

Παρακολουθείστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση Κεδίκογλου

«Τους συμμάχους που λέει ότι βρήκε ο κ. Τσίπρας στο Τέξας, σίγουρα δεν τους θεωρεί συμμάχους του ο κ. Λαφαζάνης. Αλήθεια, θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας ποτέ στις κατηγορίες του μέντορά του, Αλέκου Αλαβάνου, ότι ψεύδεται όταν λέει ότι θα σκίσει το μνημόνιο παραμένοντας στο ευρώ», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα