ΤΟ ΠΑΣΟΚ «ΒΡΑΖΕΙ» ΑΛΛΑ …ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ

07:50 4/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Χαμηλούς τόνους κρατά τώρα το ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να δείξει ότι επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς μετά την τρικυμία, που στο παρασκήνιο πάντως συνεχίζεται. Ο Ευ. Βενιζέλος, ασχολείται και πάλι με την ανασύσταση, ενώ συνομιλεί με Ευρωπαίους ηγέτες.


Με τα τραύματα ακόμα εμφανή από τον καβγά Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη, την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές

και την …επανεμφάνιση -όπως εκτιμάται- του ‘μεταρρυθμιστικού μετώπου’ κόντρα στον πρόεδρο, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να δείξει ότι επιστρέφει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που συγκαλεί την Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, πιθανότατα την Τρίτη, για να παρουσιάσει κατευθύνσεις, στόχους και χρονοδιαγράμματα στην πορεία προς το Συνέδριο, ρίχνει τους τόνους και επιχειρεί έτσι να προσπεράσει την “τρικυμία”.

Στην πραγματικότητα όμως, το ΠΑΣΟΚ “βράζει”. Ενδεικτικά του κλίματος αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου ή και διάσπασης του κόμματος, είναι όσα είπε χθες ο Γιώργος Ντόλιος. “Είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε ενωμένοι και να ενσωματώσουμε απόψεις που εκφράζονται από συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ, από χώρους που είναι πολύ κοντά μας”, σημείωσε, προειδοποιώντας πως “αν δεν το καταφέρουμε αυτό, δεν θα κατορθώσουμε το στόχο μας να παραμείνει ζωντανή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Κεντροαριστεράς”. Πρόσθεσε δε με νόημα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι “δεν υπάρχουν απόψεις που να αποτελούν τη Βίβλο και να μην αλλάζουν”… Ο ίδιος, που μόνο για ‘βενιζελικός’ βουλευτής δεν μπορεί να κατηγορηθεί, μία μέρα νωρίτερα είχε αναρωτηθεί : “μετά τον Βενιζέλο, τι;”.

Κατά τα λοιπά, στην …κυβερνητική δραστηριότητά του χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ενημέρωσε για την γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ελλάδας σε σχέση με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη γενικότερα. Νωρίτερα, κ.Βενιζέλος συνάντησε στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, από τα μέλη του οποίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των τελευταίων. Δέχθηκε ακόμα το προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, τα μέλη του οποίου και του παρουσίασαν την πρόταση που υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για το μέλλον των συνεταιριστικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα