Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι μία καρικατούρα…

16:32 1/7/2014 - Πηγή: Matrix24

«Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι την υποχρέωση να την υπερασπιστώ (σ.σ. την παράταξη ) και να αναλάβω την ευθύνη για τα όποια λάθη έχουν γίνει αλλά και για το μέλλον της», είπε.

Σε συνέντευξή του στο newsit.gr, ο υπουργός Υποδομών, δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ σήμερα ως καρικατούρα, που δεν έχει μία διακριτή

προοδευτική ταυτότητα, που να το καθιστά εκλόγιμο. Επεσήμανε πάντως πως πριν από το όποιο θέμα ηγεσίας, το επικείμενο Συνέδριο θα πρέπει να ασχοληθεί με τις θέσεις του κόμματος και να αποσαφηνιστεί η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα του κόμματος, ότι «είμαστε δηλαδή η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξης, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη», όπως είπε, «βγαίνοντας από αριστερά» στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει καμία ιδεολογικοπολιτική σχέση με τη ΝΔ, απλά συνυπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο, «επειδή αυτό ζήτησε ο ελληνικός λαός». Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμπράξει σε κυβερνητικό επίπεδο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου πει ξεκάθαρα «ναι» στο ευρώ και την Ευρώπη χωρίς επιφυλάξεις. Εξάλλου, διαφώνησε ανοιχτά με τους εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς, που, όπως είπε: «θέλουν να κυβερνούν τον τόπο μέσα από το κράτος, χωρίς να αλλάζουμε και να πειράζουμε τίποτα», αναφωνώντας «αλλοίμονο αν κυριαρχήσουν τέτοιες αντιλήψεις».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της σύναψης μίας νέας καθαρής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες με ημερομηνία τέλους, υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι συμπληρωματική ή παρακολούθημα κάποιας άλλης πολιτικής δύναμης ή συμπληρωματικό μέρος σε κάποια κυβέρνηση, αλλά να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση, που του αρμόζει στο πολιτικό φάσμα της χώρας. Ερωτηθείς για το κρίσιμο θέμα της εξεύρεσης 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε πως αυτοί οι βουλευτές πρέπει να διαμορφώσουν τη νέα πλειοψηφία, που θα αντανακλά τη νέα Ελλάδα και τη νέα Ελληνική ενότητα, αποσυνδέοντας τη συγκεκριμένη “πολιτική άσκηση” από τη πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Σημείωσε πάντως, ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα