Το παρασκήνιο της «διάσωσης» Μπουτάρη

08:09 9/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Μία δεύτερη θητεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει, κανονικά και με το νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης καθώς χθες στη Βουλή ξεπεράστηκε το κώλυμα που υπήρχε λόγω της παράλληλης θέσης που διατηρούσε, μέχρι πρότινος, ως επικεφαλής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έφερε διάταξη στη Βουλή,

η οποία τροποποιεί το επίμαχο άρθρο 14 του Καλλικράτη αίροντας έτσι το κώλυμα για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Της διόρθωσης προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, καθώς το μεν ΠΑΣΟΚ πίεζε προκειμένου να μην τεθεί εκτός μάχης ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει με το μέρος του τις περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής, τα δε γαλάζια στελέχη της συμπρωτεύουσας επέμεναν στην τήρηση του νόμου που θα οδηγούσε τον κ. Μπουτάρη να χάσει την εκλογική μάχη στα... χαρτιά. Εν τέλει, η διαπραγμάτευση έφτασε σε επίπεδο κορυφής καθώς ο Ευ. Βενιζέλος αφενός ζήτησε τη διακοπή της ψηφοφορίας το βράδυ της Τρίτης, αφετέρου φέρεται να επικοινώνησε απευθείας με το Μαξίμου. Η λύση δόθηκε λίγες ώρες αργότερα, με τη διάταξη που ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως στον Γιάννη Μπουτάρη να διεκδικήσει τη δημαρχία.

Παρά τη συναίνεση των δύο κομμάτων, και μάλιστα ενώ η Ν.Δ. επιδιώκει μία καλή επίδοση με τον Σταύρο Καλαφάτη, στη χθεσινή ρύθμιση αντέδρασε έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Θέλετε να εξαιρέσετε τον εκλεκτό ορισμένων κομμάτων... αντί να τηρηθεί ο νόμος, φέρατε ως κυβέρνηση αλλαγές και πάτε την εξαίρεση παρακάτω φωτογραφικά για να μην εξαιρεθεί η υποψηφιότητα Μπουτάρη. Λυπάμαι πάρα πολύ” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης.

«Έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Τέρενς Κουίκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα