Σφυροκόπημα Τσίπρα επί… προσωπικού

08:09 9/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τα προηγούμενα δύο 24ωρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι ως τις Ευρωεκλογές θα πορευθεί με στρατηγική ακραίας πόλωσης, στοχοποιώντας τον Αντώνη Σαμαρά και επιχειρώντας να προκαλέσει ρήγματα στο πρωθυπουργικό προφίλ.

Έτσι, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «παρακράτος Σαμαρά», για «μια νεοναζιστική

συμμορία που αλωνίζει στους δρόμους και τα κυβερνητικά γραφεία», ενώ «χρέωσε» στον πρωθυπουργό τον Τάκη Μπαλτάκο και τις «πρωτοβουλίες» του πρώην Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης. «Τώρα είναι απόλυτα φανερό ότι υπάρχει ένα μόνο άκρο. Η ακροδεξιά που ξεκινάει από το κορυδαλλό και φτάνει ως το Μαξίμου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως «έθρεψε το φίδι του φασισμού». «Όσοι έθρεψαν το φίδι του φασισμού στον κόρφο τους, μας ζητούν σήμερα στο όνομα της δημοκρατίας και της ομαλότητας, να τα ξεχάσουμε. Επικαλούνται την ομαλότητα αυτοί που με τη παρουσία τους στη κυβέρνηση την απειλούν. Τους απαντάμε. Ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Man to man»

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε σαφή την επιδίωξή του να «μονομαχήσει» επί προσωπικού με τον Αντώνη Σαμαρά και με τα όσα είπε για την επιλογή της κυβέρνησης να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα Μπαλτάκου που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη», κατηγορώντας τον πως «αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να έρχεται στη βουλή».

«Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι προσπαθεί να ρίξει και την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την επιλογή του να μην έρθει στη βουλή αυτή τη βδομάδα να δώσει εξηγήσεις για τον εξ’ απορρήτων του, τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή», συνέχισε, αποκαλύπτοντας πως το προεδρείο της Βουλής ενημέρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συζήτηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, επειδή… «διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό». «Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας με πυρ ομαδόν κατά του κ. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα