Το Κίεβο κατηγορεί τον Μεντβέντεφ για «εσκεμμένη πρόκληση»

«Μία επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στην κατεχόμενη Ουκρανία την ημέρα των προεδρικών εκλογών είναι ιδιαιτέρως προσβλητική και (συνιστά) εσκεμμένη πρόκληση με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Πέτρο Ποροσένκο, ένας δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της σοκολατοποιίας, προηγείται σημαντικά των αντιπάλων του στις προεδρικές εκλογές,

στις οποίες αναμένεται ότι η συμμετοχή θα είναι υψηλή. Αν ουδείς υποψήφιος κερδίσει πάνω από το 50% των ψήφων, ένας δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, στις ανατολικές περιοχές, λίγα εκλογικά τμήματα ήταν ανοιχτά. Στο Ντονέτσκ, οι δρόμοι ήταν άδειοι και τα εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις ψηφοφορίες παρέμεναν κλειστά.

Ελάχιστοι Ουκρανοί ψήφισαν στη Μόσχα

Ελάχιστοι από τους Ουκρανούς που διαμένουν στη Μόσχα προσήλθαν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της χώρας τους και ορισμένοι από αυτούς υποστήριξαν ότι έγιναν προσπάθειες να τους αποτρέψουν από το να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα, μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) είχαν ψηφίσει 667 άνθρωποι, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Βίκτορ Γκίρζοφ, ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στην πρεσβεία της Ουκρανίας. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με το 2% των 27.000 Ουκρανών που είναι εγγεγραμμένοι στη Μόσχα. Συνολικά σε όλη τη Ρωσία υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα 1,6 εκ. Ουκρανοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα