Η πρώτη εικόνα των exit poll

Κορυφώνεται η αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς σε λίγες ώρες κλείνουν οι κάλπες και, στις 19.00 θα μεταδοθούν τα exit poll.

Τα exit poll θα «δείξουν» την κατεύθυνση των ψηφοφόρων αναφορικά με τις Ευρωεκλογές και τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με το βλέμμα να είναι κυρίως στραμμένο στις μάχες για την περιφέρεια Αττικής

και τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και τον δήμο Πειραιά.

Την ίδια στιγμή πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες των ανθρώπων της Singular Logic για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Παρά το γεγονός ότι τα exit poll θα δώσουν μια πρώτη εικόνα, τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα αν αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 21.30 -22.00, με τις Ευρωεκλογές να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Ουσιαστικά εκείνη την ώρα θα πληροφορηθεί το κοινό ποια κόμματα προηγούνται στις Ευρωεκλογές, ενώ θα υπάρχει και μια μια πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν.

Τα ξημερώματα ή το πρωί της Δευτέρας οι εκτιμήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Από την άλλη πλευρά, ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών, θα ανακοινωθούν πολύ αργά, ίσως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς δεν επαρκούν δεν επαρκούν οι συσκευές που μοιράζονται στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Οι έξι στους δέκα δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν πάρει οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών να μετρούν πρώτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ οι δύο των δημοτικών και ακόμη δύο των περιφερειακών.

Οσον αφορά τους σταυρούς, για πρώτη φορά φέτος δημιουργήθηκε ειδικό σύστημα για τη συλλογή των στοιχείων το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τις περιφέρειες και έτσι αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει εικόνα για το ποιοι εκλέγονται το βράδυ της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα