Το… δράμα του να υπηρετείς στη φρουρά της Βουλής

18:36 3/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Το σημερινό περιστατικό στην είσοδο της Βουλής με την άρνηση της βουλευτού της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη, να περάσει από τον έλεγχο των χειραποσκευών την τσάντα της, θεωρείται βέβαιο ότι άνοιξε το καπάκι της χύτρας που έβραζε την τελευταία εβδομάδα.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που κατηγορούν τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη ότι σύρθηκε από την επικαιρότητα και έλαβε μέτρα που υποβαθμίζουν τη θέση τους.

Πριν από λίγες ημέρες

η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη παραπονιόταν ότι τα μέτρα την έφεραν σε δύσκολη θέση λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων. Στην πραγματικότητα όμως η φρουρά της Βουλής έχει λάβει οδηγίες να συμπεριφέρεται διακριτικά και με ευγένεια και με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει τριβές με τους βουλευτές. Πολλοί «εκλεκτοί» του λαού εισέρχονται και κεραυνοβολούν με το βλέμμα τους αμήχανους αστυνομικούς που προσπαθούν τα εφαρμόσουν τις αποφάσεις και τα μέτρα της Διάσκεψης των Προέδρων. Άλλωστε ο έλεγχος προς τους βουλευτές δεν είναι σωματικός. Όποιος εισέρχεται στο κτήριο είναι υποχρεωμένος να περάσει από τη μαγνητική πύλη και στη συνέχεια-αν δεν το σκεφτεί μόνος του- του γνέφει διακριτικά ο αστυνομικός που κάθε φορά βρίσκεται στην είσοδο, να δώσει την τσάντα του στο μηχάνημα χειραποσκευών. Όπως, δηλαδή, θα γινόταν σε κάθε σοβαρή χώρα με σοβαρό κοινοβούλιο και όπως δεν γινόταν μέχρι σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, με συνέπεια να περιφέρονται στη Βουλή πρόσωπα- βουλευτές ή οι αστυνομικοί τους- και συχνά να μην κρύβουν ότι εισέρχονται με το όπλο στη ζώνη.

Τα «ευχαριστούμε για την κατανόηση» που ψελλίζουν οι αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες σε όσους περνάνε τον έλεγχο των χειραποσκευών είναι τόσα, όσα δεν έχουν πει ποτέ στη ζωή τους.

Θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα εκδηλωθεί κάποια αντίδραση από το Προεδρείο, με κάποια δήλωση ενδεχομένως από έναν αντιπρόεδρο, με την οποία θα καθίσταται σαφές ότι εξαιρέσεις δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Και αυτό διότι αν ξεκινήσουν οι εξαιρέσεις τώρα, τότε το μέτρο απαγόρευσης της οπλοφορίας βουλευτών μέσα στη κτήριο θα είναι γράμμα κενό.

Στο κωμικοτραγικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί εδώ και λίγες ώρες η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως την αφορμή για την απαγόρευση της οπλοφορίας βουλευτών έδωσαν οι δικοί της βουλευτές. Και σαν τον λύκο που στην αναμπουμπούλα χαίρεται, το κόμμα της Χρυσής Αυγής βρίσκει την ευκαιρία να επαναφέρει τους υπαινιγμούς για βουλευτίνες της ΝΔ σε κατάσταση μέθης μέσα στο κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα