Το χιούμορ Τόμσεν και οι λάθος συμβουλάτορες

Αν μη τι άλλο πρέπει να του παραδεχτεί κάποιος πως ο άνθρωπος … έχει χιούμορ: Ο γνωστός μας Πολ Τόμσεν, δήλωσε λέει ότι στηρίζει την Αθήνα στην επιλογή της να προωθήσει μειώσεις φόρων. Ως εδώ καλά. Έθεσε όμως και μια προϋπόθεση: «Αρκεί να εισπράξει τους φόρους»!

Μα πώς να εισπραχθούν οι φόροι;; Εκτός εάν ο κ. Τόμσεν θεωρεί πως το 1 δισ. αύξηση κάθε μήνα των ληξιπρόθεσμων χρεών είναι «μπαταχτσήδες» που έχουν στα σεντούκια τίποτε εκατομμύρια και ως «χόμπι» τους δεν πληρώνουν την εφορία…

Αν το πιστεύει σίγουρα είναι χιουμορίστας ή κάποιοι του τα έχουν μεταφέρει λάθος.

Όχι κ. Τόμσεν: Και σε εσάς, στο δικό σας νοικοκυριό εάν είχαν επιβάλλει φορολογία έξι φορές πάνω από εκείνη προ 4ετίας και ταυτόχρονα σας έκοβαν 40%- 50% τον μισθό ή μένατε άνεργος κάτι θα αφήνατε ανεξόφλητο ή έστω θα καθυστερούσατε να πληρώσετε. Και αυτό που θα επιλέγατε θα ήταν –το πιο πιθανό- ο φόρος σε ένα Κράτος που δεν είναι ακριβώς και η προσωποποίηση της «εξυπηρέτησης» του πολίτη. Φανταστείτε να είχατε κάνει και το λάθος να πάρετε ένα δάνειο λίγα χρόνια πριν -όταν ήταν όλα «ρόδινα» και οι τιμές στα ύψη- να αγοράσετε ένα σπίτι και η δόση σας σήμερα παραμένει στα ίδια επίπεδα, με το οίκημα να έχει χάσει πάνω από το μισό της αξίας του..

Εάν θυμηθώ τον Πολ Τόμσεν του πρώτου μνημονίου μάλλον μιλάμε για κάποιον που έχει υποστεί μετάλλαξη: Είχε περάσει σχεδόν 1 με 1,5 χρόνος εφαρμογής της «συνταγής» -που ο ίδιος βέβαια από κοινού με τα υπόλοιπα παιδιά της τρόικα- είχε συστήσει ως «θεραπεία» για την ελληνική κρίση, όμως διατηρούσε ακόμη κάτι το ανθρώπινο. Υπό ποια έννοια;

Έδειχνε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάει στραβά. Δεν ήταν λίγες οι φορές –τότε- που και επισήμως τόνιζε πως η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων έχει φτάσει στα όριά της και «φώναζε» πως η τότε Κυβέρνηση έπρεπε να δώσει έμφαση στα «μεγάλα ψάρια» της φοροδιαφυγής εάν ήθελε να γεμίσει τα ταμεία.

Με τον καιρό αυτή η έκφραση και η συγκεκριμένη σύσταση «ξεχάστηκε», τα μέτρα γίνονταν κάθε φορά και σκληρότερα –έως αδίστακτα- για να φτάσουμε σήμερα ο Πολ σχεδόν να «εμπαίζει» τους φορολογούμενους λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ «πληρώστε φόρους και μάλιστα χωρίς διευκολύνσεις και … βλέπουμε για μειώσεις»!

Ή λοιπόν οι … «κακές» παρέες στην Αθήνα τον «χάλασαν» με άλλα λόγια οι λάθος συμβουλές που του έδωσαν κάποιοι ή απλά στην αρχή έκρυβε καλά το πραγματικό του πρόσωπο!

Keywords
Τυχαία Θέματα