Θέμα Κωτούλα για την κυβέρνηση

Την αποπομπή του Ιωάννη Κωτούλα, συμβούλου του υφυπουργού Εσωτερικών, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πώς είναι δυνατό να αναλαμβάνει μια τόσο ευαίσθητη θέση κάποιος που υποστηρίζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό και σχετικοποιεί το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας;» διερωτάται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητεί να μάθει τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

για το ζήτημα.

«Είναι σαφές ότι ανακύπτει ζήτημα άμεσης απομάκρυνσης του κ. Κωτούλα από την εν λόγω θέση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση «να πράξει ανάλογα».

Αντιδρούν και οι Έλληνες Εβραίοι

Οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα κομματικά όρια, καθώς την αποπομπή του Ιωαν. Κωτούλα ζήτησε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

«Τα όσα ο υπουργικός σύμβουλος έχει υποστηρίξει στα “αναθεωρητικά” βιβλία του για τον Χίτλερ και την αναίσχυντη δικαιολόγηση που επιχειρεί για τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ελληνικών πόλεων από τη Λουφτβάφε και για τη ναζιστική πολιτική, αποτελούν ύβρι στη μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής και του Ολοκαυτώματος», υπογράμμισε το ΚΙΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα