Πράσινο φως σε δύο έργα διαχείρισης απορριμμάτων

Η εγκατάσταση στην Κέρκυρα θα διαχειρίζεται ετησίως περίπου 87 χιλ. τόνους, το σύνολο δηλαδή των αστικών απορριμμάτων που παράγονται στη διοικητική έκταση του νησιού.

Η εγκατάσταση στην Ήπειρο θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλ. τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διυπουργικής, οι ιδιωτικοί φορείς σύμπραξης για τα δύο έργα θα επιλεγούν με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου

και θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων στις εν λόγω περιοχές, για χρονικό διάστημα έως 27 έτη.

Τα έργα αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του Απριλίου 2013. Έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, ώστε φορείς υλοποίησης να οριστούν ο Δήμος Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ηπείρου αντίστοιχα.

Η αξία των συμβάσεων των δύο νέων έργων ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ.

Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση 10 επιπλέον έργων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ βρίσκονται σε εξέλιξη. Η συνολική αξία των συμβάσεων ΣΔΙΤ στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων ανέρχεται πλέον στα 2,1 δισ. ευρώ.

Ο «χάρτης» των ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα