Τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ Κουμουνδούρου – Βρυξελλών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τόνισε πως το κείμενο «θέτει υποψηφιότητα για βραβείο μυθοπλασίας». « Όταν η πραγματικότητα δε βοηθά να βγει η εικόνα του ΣYΡΙΖΑ που άλλα λέει κι άλλα κάνει, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα: τότε, επιστρατεύεται η φαντασία στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας .Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…», κατέληξε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Διάψευση Δούρου

Σε σκληρή διάψευση προχώρησε και η «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ,

Ρένα Δούρου, η οποία εμφανιζόταν στο δημοσίευμα να έχει πραγματοποιήσει μυστική συνάντηση, μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. «Η συνάντηση που περιγράφεται στο δημοσίευμα με τον κ. Χάνες Σβόμποντα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Παρά μόνο στη φαντασία του συντάκτη του “άρθρου”, που δεν μπήκε καν στον κόπο της διασταύρωσης της “πληροφορίας” του». «Από αυτό και μόνο το γεγονός, διαφαίνεται ο στόχος της εσκεμμένης παραπληροφόρησης και της προσωπικής μου στοχοποίησης», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Βήματος

Πάντως, στην αντεπίθεση πέρασε και η εφημερίδα του ΔΟΛ, η οποία υποστήριξε πως «οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τους κκ Ολι Ρεν και Μάρτιν Σούλτς πραγματοποιήθηκαν και είναι αδιάψευστες». «Και οι αναφορές στο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» προέρχονται από πηγές προσκείμενες στους ευρωπαίους συνομιλητές του κ. Τσίπρα», συνέχισε η ανακοίνωση του δημοσιογραφικού οργανισμού, η οποία καλεί την Κουμουνδούρου «να δημοσιοποιήσει το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων του κ. Τσίπρα με τους ευρωπαίους επισήμους».

Μόνο επαφές, τίποτα άλλο

Επί της ουσίας, πάντως, η επιθυμία της Κουμουνδούρου να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές είναι δεδομένη. Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συναντηθεί με τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Ευρωβουλής και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, ενώ προ μηνών, η Ρένα Δούρου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, είχαν συναντηθεί με τον Χάνες Σβόμποντα. Ωστόσο, η συνάντηση ήταν δημόσια, ανακοινωθείσα και, μάλιστα, επρόκειτο σ’ αυτή να παραστεί και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν τα κατάφερε διότι την ίδια ημέρα ήταν η κηδεία του πατέρα του.
Πέραν τούτων, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι «μας ενδιαφέρει να μιλάμε με όλους και πέραν τούτου ουδέν». Μ’ άλλα λόγια, η ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα –εξάλλου κάτι τέτοιο θα προκαλούσε… εσωκομματικό τσουνάμι.
Πάντως, οι ίδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν πως είναι «χρήσιμη» μία επαφή με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές σε επίπεδο συζητήσεων και ζυμώσεων, υπό την έννοια ότι στην πολιτική ομάδα που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν υπάρχουν κόμματα εξουσίας, παρά μόνον το κυπριακό ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα