Τι γυρεύει ο Αλέξης στην Κεντροδεξιά;

18:42 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσαν τον «ντόρο» που ξέσπασε στην «ιδιαίτερη ανησυχία του κ. Σαμαρά», ο οποίος σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «έκανε τα πάντα για αποτρέψει ή και να υποβαθμίσει» την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ινστιτούτου.

Η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι αιτία της ανησυχία του ίσως είναι «οι καίριες επισημάνσεις

των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ότι τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσδίδουν στη ΝΔ απέχουν πολύ από τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της, καθώς και οι διαφωνίες στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ επί αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης».

Όσον αφορά στο τι… γυρεύει ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδρυμα, οι ίδιες πηγές επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την παρουσία του: ««Ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κ. Καραμανλής που, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Αριστερά ιστορικά βρέθηκε απέναντί του με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις».

Πρόσθεσαν, εξάλλου, ότι αποτελεί ευκαιρία για να αναπτύξει ο Αλ. Τσίπρας τις θέσεις της Αριστεράς και να απευθυνθεί «σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη ΝΔ».

Keywords
Τυχαία Θέματα