Τη Δευτέρα ξανά στη δουλειά οι καθαρίστριες

Γεγονός που σημαίνει, όπως τονίζει και ο δικηγόρος των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ότι την Δευτέρα θα πρέπει να επαναπροσληφθούν στις θέσεις τους.

Ο δικηγόρος των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση.

Εχθές, το δικαστήριο

που προσέφυγαν έκρινε παράνομες τις απολύσεις τους και κατά συνέπεια πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στις εργασίες τους, τινάζοντας παράλληλα στον αέρα τη διαθεσιμότητα.

Το δικαστήριο έκρινε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες οι οποίες ανήκαν στον στενό πυρήνα του Δημοσίου. Ο δικαστής παραδέχεται ότι «αποδείχτηκαν εξαιρετικοί λόγοι από το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ενάγοντες είναι γυναίκες, στερήθηκαν τη μοναδική βάση βιοπορισμού τους, μολονότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες τους δεν εξέλειψε, κατά πλειοψηφία δε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45 - 65 ετών με αποτέλεσμα να είναι εκμηδενισμένες οι πιθανότητες εξεύρεσης άλλης εργασίας με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τις δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας γυναικών σε μεγάλη ηλικία με μειωμένα τυπικά προσόντα ενώ επιπλέον πολλές εξ αυτών είναι διαζευγμένες και έχουν την ευθύνη ανηλίκων τέκνων ή τέκνων με αναπηρία ή την ευθύνη υποστήριξη υπερηλίκων γονέων και επομένως η αποστέρηση της θέσης εργασίας τους θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη δυνατότητα διαβίωσης και ασφαλιστικής κάλυψης των προστατευομένων προσώπων».

Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί σήμερα από τον δικηγόρο τους κ. Γιάννη Καρούζο στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Το γεγονός έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση στις τάξεις των εργαζομένων κυρίως όμως έχει δημιουργήσει πανικό στην κυβέρνηση, αφού η απόφαση αυτή συνέπεσε χρονικά και με τη δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα