Συγκίνηση στα εγκαίνια του Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου

Συγγενείς των θυμάτων, επιζώντες, μέλη των σωστικών συνεργείων, ο Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, συγκεντρώθηκαν στην εντυπωσιακή «Αίθουσα των Θεμελίων» του υπόγειου μουσείου, στα θεμέλια των δίδυμων πύργων του World Trade Center στο Μανχάταν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το μουσείο «τόπο ιερό» ΚΑΙ «τόπο της λύτρωσης και της ελπίδας». «Τίποτα δε μπορεί να μας συντρίψει, τίποτα δεν μπορεί

να αλλάξει αυτό που είμαστε, οι Αμερικάνοι» προσέθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο Ομπάμα επισκέφθηκε το μουσείο μαζί με τη σύζυγό του, το Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον, οι οποίοι σταμάτησαν μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στις επιθέσεις.

Το εν λόγω μουσείο θα αποτελεί «ένα ιερό μνημείο του παρελθόντος μας», όπως εκείνο του Γκέτισμπεργκ (σημαντικό πεδίο μάχης στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, 1η-3η Ιουλίου 1863, όπου βρίσκεται το Εθνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο), το Περλ Χάρμπορ και το μνημείο του Βιετνάμ, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που είναι ο πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου και Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μετά τα εγκαίνια, το μουσείο (η κατασκευή του οποίου στοίχισε ...μόλις 700 εκατομμύρια δολάρια), θα παραμείνει ανοικτό επί 24 ώρες το 24ωρο για 6 ημέρες, μόνο για τις οικογένειες, τους κατοίκους και τα μέλη των συνεργείων διάσωσης εκείνης της εποχής, πριν ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό την 21η Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα