Απεργίες και διαμαρτυρίες μετά το «λουκέτο»

17:51 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Αθηναίων προχωρά αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, σε 24ωρη απεργία, ενώ για την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας. καλώντας στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, για σήμερα Κυριακή, στις 6 το απόγευμα έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό

Συμβούλιο στην ΚΕΔΕ, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι και από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος αναφερόμενος στις πιέσεις για απολύσεις στον δημόσιο τομέα: «Είναι ξεκάθαρο από τα στατιστικά στοιχεία ότι μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει 175.000 ίσως και περισσότεροι με συνταξιοδότηση. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι ο «τσακουμπάς» της τρόικας να σπάσει η μονιμότητα στην Ελλάδα, να καταρριφθεί το ταμπού της νομιμότητας. Δεν υπάρχει καμία οικονομική ωφέλεια. Αντιθέτως, υπάρχει απώλεια. Διότι πιο πολύ κερδίζουμε από ενεργούς οικονομικά υπαλλήλους, παρά από συνταξιούχους. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Την αντίθεσή του στην υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκφράζει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνη, λέγοντας πως «είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ώρα που ο ρόλος της γίνεται όλο και πιο κεντρικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα