Θερινές αναταράξεις στην κυβέρνηση

Μία ειλημμένη απόφαση και μία περιρρέουσα συζήτηση είναι ικανές να προκαλέσουν νέες αναταράξεις στην γαλήνη των σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακριβώς στην καρδιά του Αυγούστου, όταν συνήθως οι ειδήσεις εκλείπουν…

«Πονοκέφαλο» προκάλεσε για παράδειγμα η αιφνίδια ανακοίνωση τοποθέτησης των Γενικών Γραμματέων υπουργείων, λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο.

Αιφνίδια, όχι γιατί δεν την περίμεναν, αλλά γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν ενημερωθεί ούτε

οι υπουργοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βάλλεται πανταχόθεν και για τις προωθούμενες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ως …συντονίζον το όλο πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Εκεί λοιπόν, τοποθετήθηκε σε θέση ΓΓ η κυρία Χρυσούλα Μουκίου, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σε Γενική Γραμματεία υπό κατάργηση.

Αποτέλεσμα ήταν η αντίδραση αμφοτέρων του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, που αν και από διαφορετικά κόμματα, συμπλέουν απολύτως ως προς το περιττό της κάλυψης μίας θέσης υπό κατάργηση, δεδομένου ότι και οι δύο επιχειρούν την ίδια ώρα να πείσουν τους συναδέλφους τους υπουργούς να συρρικνώσουν τις δικές τους δομές.

Την ίδια ώρα, αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης φέρνει η συζήτηση που ανοίγουν στελέχη κυρίως της ΝΔ με δηλώσεις τους γύρω από την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Το ΠΑΣΟΚ εναντιώνεται σε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση, ζητώντας την παράταση ισχύος του μέτρου περί απαγόρευσης πλειστηριασμών για έναν χρόνο ακόμα, με τον υπεύθυνο του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, να εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ανοίξει καν τέτοιο ζήτημα στην παρούσα συγκυρία.

Εκτιμώντας ότι θα προκαλούσε περαιτέρω «σύγχυση και αναστάτωση» στην ελληνική κοινωνία, ο κ.Καρύδης χαρακτήρισε «ανεύθυνες» και «πρόχειρες» τέτοιες τοποθετήσεις, ειδικά όταν γίνονται από χείλη υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα