Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Σήμερα έχω μια καλή είδηση. Έλαβα επιστολή από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου. Για την Ερείκουσα. Για το λιμάνι – φάντασμα, όπως το ονομάτισα, στο άρθρο μου, πριν περίπου δέκα ημέρες. Για την κατάντια και το αίσχος του κράτους που 13 χρόνια τώρα «προσπαθεί» να φτιάξει ένα μικρό έργο σε μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή και δεν τα καταφέρνει.

Για ένα έργο που το κράτος δεν χρειάζεται να βάλει χρήματα, αφού είναι εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά μόνον υπογραφές. Και δεν τις βάζει. Είτε τις βάζει με ρυθμό χελώνας. Είτε, ακόμη χειρότερα, μετά από τσιγκλίσματα. Όπως το

δικό μας.

Τέλος πάντων, ο ερίτιμος κύριος περιφερειάρχης με την επιστολή του, αφού παραδέχεται τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας, μας πληροφορεί ότι στις 8 Αυγούστου, δύο μέρες μετά το άρθρο μας, ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα όμως μας πληροφορεί ότι αυτή δεν είναι αρκετή και χρειάζονται 42 υπογραφές!!! Ελπίζω βέβαια με αυτό να μην εννοεί ότι θα χρειαστούν άλλα 13 χρόνια για να δουν λιμάνι οι Ερεικουσιώτες. Ελπίζω στο επόμενο ταξίδι μου, στο προκεχωρημένο βορειοδυτικό φυλάκιο της χώρας μας, να δω μπετά και γερανούς.

Σε κάθε περίπτωση είναι προς τιμήν του Περιφερειάρχη που αντέδρασε αμέσως στο θέμα που αναδείξαμε και έβαλε χωρίς χρονοτριβή τη δική του υπογραφή. Τώρα χρέος του και καθήκον είναι να μεριμνήσει ώστε να μπουν και οι υπόλοιπες υπογραφές και το έργο να ξεκινήσει. Εμείς, όπως υποσχεθήκαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας στους Ερεικουσιώτες, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα