ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Η εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και των νομικών εκπροσώπων των διοικήσεων των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά συζητήθηκαν θέματα αντισυνταγματικότητας που εγείρονται, αφού πολλοί από τους πανεπιστημιακούς υποστηρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν λύθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό άλλωστε οι πρυτάνεις  έχουν αποφασίσει να προσφύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όσον αφορά

στην προκήρυξη των εκλογών για τα νέα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ , δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση από τα πρυτανικά συμβούλια, με εξαίρεση το πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο προκήρυξε τις εκλογές για τις 17 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια επικαλούνται τη μη έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για τις λεπτομέρειες στην εφαρμογή του νόμου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το υπουργείο Παιδείας, διαμηνύει στους πρυτάνεις ότι πρέπει να προκηρύξουν τις εκλογές και ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα σταλούν, τονίζεται δε ότι εάν δεν εφαρμόσουν τον νόμο, θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα