Θα τρώνε πόρτα οι πιστολέρο από τη Βουλή

Όπως εξήγησε, ο βουλευτής θα υποχρεώνεται από τη φρουρά να αφαιρεί από πάνω του όσα τυχόν αντικείμενα προκαλούν τον ήχο του ανιχνευτή μετάλλων και αν ο βουλευτής αρνείται να πράξει αυτό, τότε δεν θα μπαίνει στη Βουλή.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι μελετάται οι μαγνητικές πύλες να τοποθετηθούν έξω από τις εισόδους του κτηρίου προκειμένου η φρουρά να μην αναγκάζεται να βγάλει έξω βουλευτή.

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι μελετάται η γενικευμένη χρήση μαγνητικής

κάρτας από τους βουλευτές προκειμένου με την ίδια κάρτα να εισέρχονται στο κτήριο και σε συγκεκριμένους χώρους αυτού, με την ίδια να δηλώνουν παρουσία στις συνεδριάσεις αντί της υπογραφής και με την ίδια κάρτα να ψηφίζουν κιόλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς για τα φραστικά επεισόδια που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, και για την πρόσφατη ενεργοποίηση των τριών πειθαρχικών μέτρων από τα τέσσερα που συνολικά προβλέπει ο Κανονισμός, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τόσο στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων όσο και στις άτυπες συναντήσεις του προεδρείου, η απόφαση είναι να γίνεται εφαρμογή των σχετικών διατάξεων οποτεδήποτε κρίνεται αναγκαίο. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η πρώτη μετά το θόρυβο με την οπλοφορία των βουλευτών και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στην οποία δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα