ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν την κατάσταση στη δημόσια υγεία οι νοσοκομειακοί γιατροί της Β. Ελλάδας, αποκαλύπτοντας πως ακόμη και καρκινοπαθείς αναγκάζονται να μεταβούν στη Βουλγαρία και την Τουρκία για να λάβουν τις θεραπείες τους.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σοκ, απογοήτευση και φόβο προκαλούν τα όσα περιγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Β. Ελλάδας για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την

Παρασκευή οι γιατροί της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Β. Ελλάδας, υπογράμμισαν τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη προσωπικού, την ώρα που η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί 30% με 40% και οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν ώρες στα εξωτερικά ιατρεία.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αναλογούν λιγότεροι από 20 γιατροί ανά χίλια άτομα. Μάλιστα, υποστήριξε πως, «οι διοικήσεις αλλοιώνουν τις συνθέσεις των εφημεριών παρουσιάζοντας πλαστά στοιχεία, ενώ τα κονδύλια για τις εφημερίες, από 480 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν 3 χρόνια, φέτος μειώθηκαν στα 300 εκατομμύρια».

Σοκ προκάλεσαν όμως οι αποκαλύψεις των γιατρών για την κατάσταση των καρκινοπαθών στη Β. Ελλάδα, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε γειτονικές χώρες , όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία για να λάβουν φθηνότερες θεραπείες. Μέσα σε αυτή την κατάσταση παρατηρείται και κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών και των καρδιοπαθειών, ενώ το 30% των παιδιών δεν εμβολιάζονται   και χιλιάδες Έλληνες βάζουν σε δεύτερη μοίρα απαραίτητα check up.

Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση του νοσοκομείου αλλά και τη μη καταβολή εφημεριών 6 μηνών εξέφρασαν για ακόμη μια φορά οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, εισβάλλοντας και πάλι στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα