Alpha Bank: Απαιτείται μίνιμουμ όριο πολιτικής συνεννόησης

«Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να μην εκτροχιασθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που στηρίζεται στην μακροχρόνια αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, και ως εκ τούτου είναι μάλλον εύθραυστη. Είναι, πλέον, μονόδρομος για την επιβίωση της χώρας μας και την ευημερία των πολιτών της, η οικονομική πολιτική να παραμείνει εστιασμένη στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και στην εξασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας», αναφέρουν.

«Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπουν χαλάρωση της προσπάθειας προσαρμογής. Η πολιτική σταθερότητα είναι απαραίτητη

προϋπόθεση για την οριστική απομάκρυνση εναλλακτικών ακραίων επιλογών όπως η έξοδος από το Ευρώ, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν οι προοπτικές για ανάκαμψη καθώς θα σταθεροποιείται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Είναι σήμερα επιτακτικότερη από ποτέ η ανάγκη εξειδίκευσης και εφαρμογής μιας αναπτυξιακής πολιτικής, όχι με τη διάθεση δημόσιων πόρων που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν, αλλά με το άνοιγμα της οικονομίας στις επενδύσεις και την είσοδο νέων επιχειρήσεων στην αγορά, και την επανα-μόχλευση της οικονομίας, με την αποκατάσταση σταθερού οικονομικού κλίματος και της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μόνο έτσι θα μειωθεί η ανεργία και θα αναχαιτισθούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις προς τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως κρίσιμη η επιτάχυνση της ανάκαμψης με την αναζωπύρωση των επιχειρηματικών επενδύσεων στη χώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τις επενδύσεις δεν τις κάνουν το δημόσιο και τα κόμματα, τις κάνουν όσοι επιδιώκουν το κέρδος», σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα