ΤΕΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ

«Όλα θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου» έλεγαν ανώτατα στελέχη του ΥΠΟΙΚ λίγη ώρα πριν την νέα κρίσιμη σύνάντηση του Γ Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. «Τελειώσαμε από μισθούς και συντάξεις δεν έχουμε άλλο τα υπόλοιπα από τον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία τώρα για τα 9,5 δισ, να φύγουν την Κυριακή οι επικεφαλής της τρόικας και να επιστρέψουν πάλι

στις αρχές του επόμενου μήνα για να «κλειδώσουν» και την έκθεση, αφήνοντας όμως πίσω τα τεχνικά κλιμάκια που θα επεξεργαστούν τα επόμενα μέτρα των δύο δισ. ευρώ.

«Εμείς θέλουμε να κλείσει το πακέτο άμεσα μέχρι την Κυριακή» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Στα 9,5 δις συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη που αξιολογήθηκε από το ΔΝΤ ότι θα αποφέρει 1,1, δισ ευρώ.

«Έχουν ήδη αποδεχθεί μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα ύψους 1,5 δις ευρώ θέλουμε και τα υπόλοιπα δύο δισ ευρώ να προέλθουν επίσης από διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης άμυνα και υγεία. Για να επιστρέψουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά και τα χθεσινά συμβάντα φαίνεται πως έχουν διάθεση συμβιβασμού» τόνισε η ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης:

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ – ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΣ. – ΑΚΟΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα