Τάραξε τα νερά ο πρώην εξ απορρήτων του Βενιζέλου

07:39 1/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Πρώτο κρούσμα το άρθρο του χθες στο Έθνος, με το οποίο ζητούσε να στηθούν δύο κάλπες στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, μία για το όνομα, δηλαδή για το κατά πόσον το κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μετονομαστεί σε Ελιά και μία για την ηγεσία στη νέα του πορεία.

Το δεύτερο κρούσμα δεν άργησε να έρθει. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM,

ο κ.Δατσέρης έκανε λόγο για ένα «οριακά αποδεκτό αποτέλεσμα» για το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, εκφράζοντας μάλιστα τον «φόβο» του ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί. «Περιμένω το Σεπτέμβριο, κρούω από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου, ότι εάν πάμε σε διπλές εκλογές τον Οκτώβριο- Νοέμβριο, με αφορμή την προεδρική εκλογή, φοβάμαι πολύ σοβαρά ότι στη δεύτερη εκλογή το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καν στη Βουλή», είπε.

Όσο για το “brand name” του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε με σαφές υπονοούμενο ότι «και η Σαχάρα είναι brand name, αλλά η άμμος της δεν παραπέμπει σε παραλία και δροσιά»...

Σημειώνοντας ότι έχει γίνει “rebranding” στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι υπάρχει παράδοση στην Ελλάδα να αλλάζουν όνομα τα κόμματα. «Ίσως πρέπει να σκεφτούμε νέο φορέα με ένα νέο όνομα σοσιαλδημοκρατικό του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού και δημοκρατικού κινήματος, το οποίο να εκφράσει τη νέα πορεία της χώρας, τη νέα περίοδο της Δημοκρατίας. Αυτό το κόμμα πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά, να λέγεται ελληνικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ και 8% να μείνει θα υπάρχουν οι παραδοσιακοί του που θα συγκρούονται με τους εκσυγχρονιστές του», είπε, προτείνοντας όλα αυτά να γίνουν τον Σεπτέμβριο, αφού «μετά τις 6 Οκτωβρίου, που συνταγματικά μπορεί να ανοίξει η προεδρική εκλογή, δεν έχει κανένα νόημα», όπως υποστήριξε.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ατελή τη διαδικασία εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου το 2012, αφού η υποψηφιότητά του ήταν η μόνη. «Η υποψηφιότητα του Χ. Παπουτσή ήταν πολιτικά νομιμοποιημένη, αλλά οργανωτικά δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί και οι υποψηφιότητες του Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδου δεν μπόρεσαν και πολιτικά να νομιμοποιηθούν», είπε, παραπέμποντας στην συγκυρία και την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Υποστηρίζοντας πάντως ότι αυτό το υπηρετεί με προσωπική πολιτική του θυσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πως δεν του αναγνωρίζεται, τόνισε ότι και για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Υπό μία προϋπόθεση όμως. Ως μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα, έθεσε όχι εκείνο πάνω από 12,3%, αλλά πάνω από 13,2%…

Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποτυπώσει τις απόψεις του για τη νέα περίοδο τόσο για το πώς θα κινηθεί η χώρα, όσο και η παράταξη και να ζητήσει τη …νομιμοποίηση της θέσης του!

Καταλόγισε τέλος «ατόφια ευθύνη» στο ΠΑΣΟΚ για ροπή προς το πελατειακό σύστημα και τον λαϊκισμό με αφορμή την αντικατάσταση Τσαυτάρη, για τον οποίο υποστήριξε ότι υπηρέτησε πολιτική εκσυγχρονισμού με έναν συντηρητικό πολιτικό, υπέρμαχο της λογικής «όλα τα λεφτά».

Όσο για το πού οφείλεται η νέα «έκρηξη» του κ.Δατσέρη, δεν είναι λίγες οι «κακές γλώσσες» που τη συνδέουν στο παρασκήνιο με την μη εκλογή της συζύγου του και πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη…

Keywords
Τυχαία Θέματα