«Τα βρήκαν» Στρος Καν και καμαριέρα

Ο Αμερικανός δικαστής Ντάγκλας Μακ Κέον ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρός Καν, πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, και εκείνοι της Ναφισατού Ντιαλό, πρώην καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, κατέληξαν μετά από διαπραγματεύσεις σε συμφωνία, γεγονός που θέτει τέρμα στη διαδικασία της αστικής αγωγής κατά του DSK.

«Πριν από περίπου δέκα λεπτά, καταλήξαμε σε μια συμφωνία», ανακοίνωσε κατά την έναρξη

της ακρόασης ο δικαστής Ντάγκλας Μακ Κέον, στο δικαστήριο του Μπρονξ, διευκρινίζοντας ότι οι όροι της συμφωνίας είναι «εμπιστευτικοί» .

Η 33χρονη Ναφισατού Ντιαλό ήταν παρούσα αλλά δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ενώ ο  δικαστής δεν ζήτησε την παρουσία του Στρος-Καν.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε μόνο δέκα λεπτά και η  αίθουσα του δικαστηρίου ήταν μισογεμάτη με περίπου 70 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Γάλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αυτό συνέβη τον Μάιο του 2011 όταν η Ντιαλό κατηγόρησε τον Στρος Καν ότι της επιτέθηκε στη σουίτα του στο ξενόδοχειου. Τότε ο Στρος Καν συνελήφθη, κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού και κρατήθηκε από τις αμερικανικές αρχές. Ο ίδιος, τότε, έκανε λόγο για μια μη ηθική πράξη αλλά επέμεινε ότι η σεξουαλική πράξη ήταν συναινετική.

Ήταν η αρχή του τέλους για τον Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ και εγκατέλειψε τις όποιες φιλοδοξίες για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα