Τα πάνω – κάτω στην πόλη

Σε μία επιφάνεια με μήκος 3,60 μ., δηλαδή μόλις 6 εκατοστά μακρύτερη από ένα μικρό VW Up, δημιουργούνται χώροι για τον οδηγό, για άλλους τρεις συνεπιβάτες και για ένα καροτσάκι! Το ψηλοτάβανο σχήμα (2,20 μ. ύψος) επιτρέπει τα καθίσματα ορθίων, που είναι όμως εξοπλισμένα με ζώνες ασφαλείας. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης ένα ψυγείο, μία καφετιέρα και μία οθόνη αφής 19 ιντσών.

Σύμφωνα με το όραμα της Rinspeed, θα είναι όλα τα microMAX διαδικτυωμένα μεταξύ τους μέσω μίας ειδικής πλατφόρμας Cloud. Οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες θα αναφέρουν

τον προορισμό τους μέσω μίας εφαρμογής του κινητού τους και το σύστημα θα βρίσκει ποιο όχημα βρίσκεται κοντά και έχει παρόμοιο προορισμό.

Κάπως έτσι δημιουργείται ένα ευέλικτο σύστημα συγκοινωνιών για ιδιώτες, αλλά και με επαγγελματική διάσταση. Χάρη στη νέα τεχνολογία NFC (Near Field Communication) μπορούν να ταυτοποιηθούν εύκολα οδηγός και επιβάτες, να μάθεις το προφίλ τους ώστε να γνωρίζεις με ποιους θα συνταξιδέψεις και επίσης να γίνει αυτόματα η πληρωμή της διαδρομής.

Εννοείται, ότι το πειραματικό μοντέλο είναι 100% ηλεκτροκίνητο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του σε επαγγελματικό όχημα ή σε όχημα μεταφορών. Προς το παρόν δεν έχει νόημα η μετεξέλιξη του microMAX σε μοντέλο παραγωγής, γιατί λείπουν οι απαραίτητες υποδομές. Μία εταιρεία συμβούλων υπολόγισε όμως, ότι μία τέτοια διαδικασία θα διαρκούσε περίπου 30 μήνες. Σε αυτή την περίπτωση θα κόστιζε το microMAX παραγωγής μεταξύ 5.000 και 10.000 ευρώ.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα