Τα μαζεύει ο Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προφανώς εναρμονίστηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τον άφησε ακάλυπτο κάνοντας λόγο περί «γκάφας» που οφείλει να ανασκευάσει.

Η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να προσκαλέσει τη Χρυσή Αυγή στην καθιερωμένη παρέλαση εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ο χαρακτηρισμός του ΠΑΣΟΚ ως «εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος» κλόνισε την συνοχή της κυβέρνησης με

τον κυβερνητικό εταίρο να ζητά την παραίτηση του «γαλάζιου περιφερειάρχη».

Η Χαριλάου Τρικούπη σε μια οργισμένη ανακοίνωση που του καταλογίζει την υιοθέτηση της ναζιστικής λογικής της Χρυσής Αυγής ζητά την παραίτησή του «λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας».

Την ίδια στιγμή, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την απόφαση του επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης περιφέρειας να καλέσει το ναζιστικό μόρφωμα στην παρέλαση, επικαλούμενος ως πρόσχημα το νόμο-που παρεμπιπτόντως είναι δημιούργημα του ιδίου- ο οποίος τον «υποχρεώνει» να καλέσει όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Η έκφραση του «ευσεβούς» του πόθου «έσπασε τα αυγά» με το Γιάννη Μπουτάρη, που απέκλεισε κατηγορηματικά την παρουσία του στην παρέλαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε κι η Αγίου Κωνσταντίνου που κατέστησε σαφές πως δε θα συμμετάσχει καθώς «αποτελεί σοβαρό ατόπημα να προσκαλέσει εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση», ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να ανακληθεί η πρόσκληση που απηύθυνε.

Την έκταση της ενδοκυβερνητικής κρίσης απεικονίζει και η απόφαση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να μην παραστεί τελικά ούτε κι αυτός στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως και κανένα άλλο στέλεχος του κόμματος όπως άφησε να εννοηθεί ο Δημήτρης Καρύδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα