ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ολονύκτιες διαβουλεύσεις με αντικείμενο τα ονόματα που θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση. Αναλυτικά, όλα τα ονόματα που «παίζουν».  Τον Β. Ράπανο για υπουργό Οικονομικών συζητούν τώρα. Ισχυρό το τεχνοκρατικό στοιχείο.

Η μη συμμετοχή στελεχών της Δημ.Αρ, (ο κ. Κουβέλης φέρεται να πρότεινε την παραμονή στο σχήμα των υπηρεσιακών υπουργών Αντ. Μανιτάκη (Εσωτερικών), Αντ.

Ρουπακιώτη (Απασχόλησης) με τον δεύτερο να αρνείται την πρόταση), αλλά και η στάση του ΠΑΣΟΚ οδηγούν, εκ των πραγμάτων, στη συγκρότηση μίας κυβέρνησης με ισχυρό το τεχνοκρατικό στοιχείο.

Κατά πληροφορίες, μεταξύ των τεχνοκρατών που φέρονται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια είναι ο κ. Β. Ράπανος (Οικονομικών), Γ. Στουρνάρας (Ανάπτυξης, με «διεκδικητή» τον Κ. Χατζηδάκη), Αλ. Τουρκολιάς (Ναυτιλίας, αν δεν αξιοποιηθεί σε τράπεζα), Χρ. Στεφανάδη (υγείας) ενώ δεν αποκλείεται στη θέση του να παραμείνουν οι επιτελικοί Φρ. Φράγκος (Άμυνας) και Λευτ. Οικονόμου (Δημ.Τάξεως).

Κατά τα λοιπά, παραμένουν στο τραπέζι ονόματα όπως του Κωστή Χατζηδάκη και του Σταύρου Δήμα, ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Ρόλο υφυπουργού στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να έχουν οι Νότης Μηταράκης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται πως έκλεισε στην προεδρία της Βουλής. Έτσι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «παίζει» για το υπουργείο Εσωτερικών, εφόσον δεν δεχθεί ο κ. Μανιτάκης.

Γα το υπουργείο Δικαιοσύνης εάν δεν δοθεί σε κάποιο άλλο κόμμα, φαβορί εμφανίζεται ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Εκτός, φαίνεται πως μένουν πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, με τον Μάκη Βορίδη να «χάνει» ουσιαστικά μια θέση στο υπουργείο Μεταφορών. Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται κοντά στην υπουργοποίηση. Μάλιστα, η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι αποκλείει από το κυβερνητικό σχήμα την Ντόρα Μπακογιάννη.

ΟΙ κ. Γιάννης Μιχελάκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης αναμένεται να ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου πιθανά ως εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας αντίστοιχα. Ρόλο στο επιτελείο θα έχουν ακόμη, οι Γιάννης Μουρμούρας, Κώστας Μπούρας και Τάκης Μπαλτάκος. Ο τελευταίος ακούγεται για γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να μη συμμετέχει με τα προτοκλασάτα στελέχη του, κάτι που θεωρείται πιθανότερο, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα ήδη έχει εκφράσει την άποψη αυτή,  ο Ευάγ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει τους Γ. Ζανιά, Ν. Μαραβέγια, Γιάννη Στουρνάρα και Λ. Οικονόμου, για τον οποίο φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία και με ΝΔΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα