ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τις τράπεζες στοχοποιούσαν πολλοί, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης, ως ηθικούς αυτουργούς για την εμμονή της τρόικας σε ότι αφορά τις ανατροπές στα εργασιακά και το καθεστώς των αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με την λογική των …κατηγόρων οι τράπεζες θέλουν να προχωρήσουν σε απολύσεις λόγω των συγχωνεύσεων και έτσι επιδιώκουν να ψαλιδίσουν τις αποζημιώσεις για να γλιτώσουν τα χρήματα. Οι τράπεζες

στην Ελλάδα σίγουρα δεν είναι περιστέρες και βαρύνονται με μεγάλα αμαρτήματα –ειδικά στην «ελαστική» δανειοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ωστόσο, αποτελούν, σταθερό και εύκολο στόχο από τους πάντες για κάθε κακοδαιμονία που ταλαιπωρεί τον τόπο: οι τράπεζες δεν χορηγούν ρευστότητα στην αγορά, οι τράπεζες θα καταβροχθίσουν την δόση των 31 δισ. ευρώ, οι τράπεζες κυνηγούν τους ανήμπορους δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και τώρα είναι αυτές που υπαγόρευσαν στην τρόικα τις αλλαγές στα εργασιακά ώστε να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.

Οι τράπεζες διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί απολύσεων υπενθυμίζοντας ότι στις συγχωνεύσεις που έγιναν στο παρελθών καμία απόλυση προσωπικού δεν πραγματοποιήθηκε. Ναι αλλά, αντιτείνουν οι κατήγοροι, τότε οι συνθήκες ήταν άλλες. Σωστά απαντούν οι τράπεζες αλλά οι συνθήκες δεν άλλαξαν χθες, έχουν αλλάξει από το 2009 και καμία απόλυση δεν έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο. Χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στον όμιλο Πειραιώς – Αγροτική ενώ ανάλογη διαβεβαίωση έχουν δώσει οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της  Alpha Bank οι οποίες θα συγχωνευτούν με την Eurobank και την Εμπορική Τράπεζα αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα